פנה עם שרימפס ורוטב עגבניות חריף
זה עובד היטב כמנה עיקרית זולה למדי. נסו פנה ברוטב עגבניות פיקנטי (פנה all ' arrabbiata), פנה עם נקניק חריף-רוטב עגבניות, ו פנה עם וודקה פיקנטית רוטב עגבניות (מתכונים דומים).
הוראות
בקערת זכוכית או נירוסטה גדולה, להקציף יחד את שמן הזית ואת מיץ לימון עם פפריקה, כמון, זנגביל, אורגנו, מלח ופלפל. מערבבים את העגבניות הכתושות והכוסברה.
בסיר גדול של מים רותחים, מלוחים, לבשל rigate פנה עד כמעט עשה, כ 12 דקות.
מוסיפים את השרימפס ומבשלים עד שהוא והפסטה פשוט נעשה, על 1 דקה יותר.
ניקוז. לזרוק עם רוטב עגבניות.
וריאציות: פנה עם מוצרלה ורוטב עגבניות פיקנטי: השתמש 1 פאונד מוצרלה טרייה, לחתוך לקוביות 1/4 אינץ', במקום השרימפס. לזרוק את הגבינה בסוף.
פנה עם נקניק ורוטב עגבניות מתובל: השתמש נקניק בגריל לחתוך לחתיכות בגודל ביס במקום שרימפס. זרוק את הנקניק לפסטה עם רוטב העגבניות.
פנה עם ירקות בגריל ורוטב עגבניות מתובל: במקום שרימפס, להשתמש ירקות בגריל או מטוגנים כגון פטריות, קישואים, חצילים, או שעועית ירוקה, לחתוך לחתיכות בגודל ביס. לזרוק את הירקות לתוך הפסטה עם הרוטב.
המלצת יין: עם התבלינים המתחרים שלה, כוסברה בטעם חזק, ועגבניות חומציות, צלחת הפסטה הזאת קוראת ללבן איטלקי פשוט-פינו גריג ' יו, למשל.