פסטה אלה קרבונרה
מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. זמן הכנת המתכון כ 15 דקות. נסו Pastan alla Carbonara, בייקון וביצה פסטה של כורה פחם: Rigatoni alla Carbonara, ו ספגטי alla Carbonara (מתכונים דומים).
הוראות
מביאים סיר גדול של מים מומלחים קלות לרתיחה מתגלגלת עבור הפסטה. במחבת גדולה, מחממים את השמן עד לעישון קל על חום בינוני, ואז מבשלים את guanciale או pancetta עד פריך, על 6 דקות. תתחמם.
זרוק את הפסטה לתוך המים ומבשל עד "אל דנטה" על פי הוראות החבילה. כמו הפסטה מתבשלת, לחמם קערה גדולה.
מניחים את החלמונים בקערה יחד עם שלושה רבעים של תערובת הגבינה יחד עם פלפל הקרקע. השתמש מקצף תערובת עד מעורבב היטב.
מסננים את הפסטה, שומרים כוס קטנה של מי הפסטה.
מוסיפים את הפסטה החמה המנוקזת, המהבילה לתוך הקערה עם הביצים, יחד עם מעט ממי הפסטה, זורקים היטב כדי לבשל קלות את הביצים ומעייפים את הפסטה בתערובת הביצה.
מוסיף את guanciale החם או pancetta, ולזרוק שוב לערבב היטב.
מגישים את הפסטה בקערות בודדות עם קומץ פטרוזיליה ושאר הגבינה.