זמן הכנת המתכון כ 24 דקות. הציון הזה לא כל כך יוצא מן הכלל. נסו פסטה שיער מלאך עם צדפות וארוגולה, צדפות מוקפצות עם פסטת שיער מלאך, ו צדפות שמנת עם פסטה שיער מלאך (מתכונים דומים).
הוראות
1
יש לשטוף את הצדפות להתייבש היטב עם מגבות נייר. מתבלים את הצדפות במלח ופלפל. במחבת גדולה וכבדה על חום גבוה, מחממים את שמן הזית עד שהוא מנצנץ. בקבוצות ללא צפיפות, להוסיף את הצדפות לצרוב עד להשחמה יפה בצד אחד, על 2 דקות. להפוך את הצדפות מעל ולשחום את הצד השני, על 1 דקה יותר. החזירו את כל הצדפות למחבת, הוסיפו את גרידת הלימון ואת הקורנית, ובישלו לרגע. באמצעות כפית מחוררת, להעביר את הצדפות לקערה. מקטינים את החום לנמוך ומוסיפים את החמאה והצלצלי למחבת. לטחון עד מתרכך, על 4 דקות.בינתיים, להביא סיר גדול של מים לרתיחה על חום גבוה. בנדיבות מלח את המים הרותחים, מוסיפים את הפסטה ומבשלים עד אל דנטה (רך אך מוצק לנשוך), 3 עד 4 דקות.בעוד הפסטה מתבשלת, מוסיפים את מיץ הלימון ואת המניה למחבת ומטגנים את המחבת, תוך ערבוב כדי לגרד את החלקים השחומים מלמטה. מבשלים עד מעובה מעט, 3 עד 4 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב
1 שאלוט, מגורר או טחון
כסף ללא נעליים
1 צרור תרד טרי (בערך 3 כוסות)
1 זוקיני קטן, לא קלוף וקצוץ
שאלוט, מגורר או טחון
תוספת מוקצפת ודובדבני מרשינו עם גבעולים, לא חובה
1/2 כוסות אפונת אדמה קלופה
1 פאונד פסטה פצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של כ-2.5 אינץ' על 2 אינץ' רוחב
2 כוסות שיני שום
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
(צינור גדול)
ציוד שתשתמש בו
Ball® או Kerr® Pint עם מכסים ורצועות
ל-4 עלי בזיליקום טריים, פרוסים דק
פחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטה
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף
2
מסננים את הפסטה היטב ומוסיפים אותה למחבת הצ ' יפס.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כוסות אפונת אדמה קלופה
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
3
מוסיף את הצדפות וכל מיצים שהצטברו, ולאחר מכן להוסיף את צלפים וצנוברים. לזרוק על אש נמוכה כדי לסיים לבשל את הצדפות ולערבב את החומרים, על 1 דקה. לטעום ולהתאים את התבלינים.
מרכיבים שתצטרך
1/8 כפית כל טימין מיובש, בזיליקום ורוזמרין, כתוש
חבילה אחת (12 אונקיות) גבינת ברי
1 זוקיני קטן, לא קלוף וקצוץ
3 כפות חרדל, רצוי דיז'ון
4
מעבירים לקערה גדולה ורדודה מחוממת, מוסיפים את עלי הארוגולה וזורקים בעדינות.