צדפות ברוטב חמאת פלפל קלוי
צדפות עם רוטב חמאת פלפל קלוי נטול גלוטן,, ידידותי למפת מזון וצמחוני ומספק כ 6 מנות. המתכון הזה מכסה %15 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה זו מכילה כ 2 גר' של חלבון, 4 גרם של שומן, וסך הכל 100 קלוריות. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. גשו לסופר וקנו 2 בזיליקום כפית, חמאה, מלח, ועוד מספר מצרכים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. נסו צדפות פלפל ליים-לבן עם רוטב פלפל, צדפות ברוטב פרי הדר ופלפל אדום קלוי, ו מרק פלפל אדום קלוי עם צדפות צרובות (מתכונים דומים).
הוראות
חוט 5 צדפות על כל אחד 6 (12 אינץ') שיפודים. כיסוי וצינה.
חותכים פלפלים לחצי לאורכו; להשליך זרעים וממברנות.
מניחים חצאי פלפל, צד העור למעלה, על גיליון אפייה מרופדת בנייר כסף; לשטח ביד. לצלות 15 דקות או עד מושחר.
מניחים בשקית ניילון zip-top. חותם ולתת לעמוד 10 דקות. לקלף פלפלים, ולהשליך עורות.
מניחים פלפלים, מרק ויין בבלנדר; תהליך עד חלקה.
מערבבים תערובת פלפל ובזיליקום במחבת. מביאים לרתיחה; מבשלים עד מופחת 1 1/2 כוסות (כ 5 דקות). להפחית את החום בינוני נמוך; בהדרגה להוסיף חמאה, ערבוב עד מומס. כסה וחמם.
מפזרים קבבים עם מלח; מניחים על מתלה גריל מצופה ספריי בישול. גריל 2 1/2 דקות בכל צד או עד הסוף.
מקשטים עם בזיליקום טרי, אם תרצה.