צדפות עם כרובית, דובדבנים יבשים וצלפים
מתכון זה נטול גלוטן וצמחוני מספק מנה 6 . מנה זו מכילה כ 3 גר' של חלבון, 19 גרם של שומן, וסך הכל 202 קלוריות. אם יש לכם שמן זית, צדפות ים, פרחים כרובית, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו צדפות צרובות עם כרובית, צלפים וצימוקים, צדפות עם מחית כרובית, פטרוזיליה וצלפים, ו צדפות מפרץ עם צלפים (מתכונים דומים).
הוראות
מבשלים כרובית פרחים בסיר גדול של מים מלוחים רותחים עד במכרז, על 6 דקות.
מסננים ומעבירים כרובית לקערה.
חום 1 כף שמן באותו סיר מעל חום בינוני גבוה.
להוסיף תרד ולזרוק עד רק נבול אבל עדיין ירוק בהיר, על 3 דקות.
העברת תרד כדי מסננת להגדיר מעל קערה גדולה לנקז היטב. שמור סיר. לעשות קדימה: יכול להתבצע 2 שעות קדימה.
בואו לעמוד בטמפרטורת החדר.
להוסיף חצי שאלוט; לטגן 1 דקה.
מפזרים כרובית קינמון, מלח ופלפל.
מוסיפים תרד וזורקים עד מחומם דרך, כ 3 דקות. מחלקים ירקות בין 6 צלחות.
בינתיים, חום שנותר 1 כף שמן במחבת בינונית על חום גבוה.
מפזרים צדפות עם מלח ופלפל.
הוסף למחבת; לצרוב עד אטום רק במרכז, על 2 דקות לכל צד.
מניחים צדפה 1 על כל צלחת. ממיסים חמאה באותו מחבת.
מוסיפים חצי משלל ו-3 מרכיבים אחרונים. מבשלים עד שהחמאה מתחילה להשחים, כ -4 דקות. כף מעל צדפות ומגישים.
טעמי פירות ודבש בהירים מתאימים היטב לשלושת המבוכים המלוחים האלה. נסה Boutari 2005 "Kallisti" (סנטוריני, $24).
למנה: 229 קלוריות, 19 גרם שומן (8 גרם שומן רווי), 36mg כולסטרול, 254 גרם נתרן, 11g פחמימות, 3g סיבים, 6g חלבון
ראה ניתוח מלא של נתוני תזונה של מתכון זה "