צלוי וייטנאמי חזיר מעושן קערות אורז
קערות אורז צלויות חזיר מעושנות וייטנאמיות עשויות להיות המנה העיקרית שאתם מחפשים. מתכון זה מספק 4 מנות. עם 515 קלוריות, 24 גרם חלבון ו 16 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %24 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. זה יהיה להיט בחג היום העצמאות שלך. מתכון זה אופייני למטבח הווייטנאמי. 10 אנשים התרשמו מהמתכון הזה. זמן הכנת המתכון כ 20 דקות. גשו לסופר וקנו לכם מלח כשר, פתיתי גזר, פלפל ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. נסו צלעות חזיר מעושנות, בשר חזיר מעושן חשיש, ו קדרת חזיר וכרוב כבוש מעושן (מתכונים דומים).
הוראות
לטאטא יחד את חומץ יין אורז וכף 1 של הסוכר בקערת ערבוב עד הסוכר מתמוסס.
מוסיפים את הגזר המגורד ומערבבים לשלב. מתבלים במלח ושמורה.
מערבבים את הסוכר שנותר ו 1/4 כוס מים בסיר קטן. מביאים לרתיחה מעל חום בינוני ומבשלים עד הסוכר מתמוסס, כ 3 דקות. כבה את החום והוסף את רוטב הדגים, שום, גרידת ליים ומיץ וקמצוץ או 2 פתיתי פלפל אדומים. כפית את 1/4 כוס הרוטב כדי להשרות את צלעות החזיר ושומרים את השאר כדי לשרת עם קערות האורז.
מחממים גריל חיצוני או גריל ברזל יצוק גדול מעל חום בינוני גבוה.
לטאטא יחד את רוטב 1/4 כוס ואת השמן ומברשת בנדיבות על כל צלעות החזיר.
מניחים את צלעות החזיר על הגריל ומבשלים עד חזיר מחומם דרך חרוך משני הצדדים, על 5 דקות בסך הכל. צלעות חזיר אולי מקל קצת על הגריל אבל זה בסדר-פשוט להשתמש זוג מלקחיים בעדינות למשוך משם לפי הצורך.
העברה ללוח חיתוך ולאפשר לנוח במשך 5 דקות.
חותכים כל חזיר לחתוך את העצם דק פרוסה נגד התבואה.
כדי לשרת, לחלק את האורז בין 4 קערות גדולות. זרוק את הגזרים עם הכוסברה. מעל כל קערה עם כמה פרוסות של חזיר, לחלק את סלט גזר בין הקערות העליון עם שאר הרוטב. מערבבים לשלב ומגישים.