ניתן להכין את המתכון צלי פריים מיושן יבש תוך כ-243 שעות ו-20 דקות . תמורת $3.54 למנה , אתה מקבל מנה עיקרית שמספיקה ל 6 מנות. חלק אחד של המנה הזו מכיל כ -16 גרם חלבון , 15 גרם שומן , ובסך הכל 288 קלוריות . כמה אנשים הכינו את המתכון הזה, ו-57 יאמרו שהוא הגיע למקום. יום האהבה יהיה אפילו יותר מיוחד עם המתכון הזה. גשו לסופר וקנו בד גבינה, מלח כשר, נטיפי מחבת מהצלי ועוד מספר מצרכים להכנתם היום. בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון מעולה של 90% . צלי פריים מיושן יבש , צלי פריים מיושן יבש וצלי צלעות מיושן יבש עם מרווה ג'וס דומים מאוד למתכון הזה.
הוראות
1
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
1
מוציאים את הצלי מהאריזה, שוטפים היטב. לייבש לחלוטין, לעטוף ב-3 שכבות בד גבינה.
מרכיבים שתצטרך
3/4 כוס בזיליקום טרי טחון
ציוד שתשתמש בו
מים נוספים
2
מניחים על רשת על תבנית בגב המקרר, הצד השומן כלפי מעלה. לאחר 24 שעות, הסר, פתח את העטיפה, השלך בד גבינה ועטוף בחתיכה טרייה.
מרכיבים שתצטרך
3/4 כוס בזיליקום טרי טחון
ציוד שתשתמש בו
מים נוספים
1 1/2 כוסות בצל קצוץ (2 בצלים)
3
מניחים בחזרה במקרר למשך 6 עד 9 ימים ללא הפרעה.
4
מוציאים את הצלי מהמקרר.
5
מסירים את בד הגבינה, חותכים את השומן וקוצצים את הקצוות וכל חלקי הצלי שצבעם לא גוון.
ציוד שתשתמש בו
מים נוספים
6
מחממים תנור ל-500 מעלות F.
ציוד שתשתמש בו
בצל קצוץ (2 בצלים)
7
מניחים את הצלי על רשת בתבנית צלייה גדולה וכבדה.
ציוד שתשתמש בו
שעועית קנלוני, סחוטה
8
ציוד מיוחד: מקום בחלק האחורי של המקרר עד 10 ימים.
1
בקערה בינונית מערבבים תבלינים ומערבבים היטב. הקפידו לכתוש היטב את התבלינים הגדולים יותר לשפשוף אחיד. (ניתן להשתמש במכתש ועלי או בקצה עץ גדול של פטיש דופק בקערה שאינה מזכוכית.) לשפשף צלי עם שמן זית, ולאחר מכן לשפשף בתיבול.
מרכיבים שתצטרך
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
2 3/4 אונקיות (75 גרם) סולטנות זהובות
צ'יפס קינמון וייטנאמי
ציוד שתשתמש בו
מרגמה ועלי
הסוכריות של Peachie-o
2
תנו לנוח 20 עד 30 דקות.
3
מכינים ירקות, מכינים מצע בתבנית הצלייה עם הירקות ויוצקים פנימה את המים. הקפידו לבדוק מדי פעם את מפלס הנוזלים במחבת והוסיפו מים נוספים במידת הצורך. (תצטרכו את הנוזל הזה כדי להכין את ה-au jus.)
מרכיבים שתצטרך
1 עוף צלוי שלם שנקנה בחנות (בערך 2 פאונד)
Au Jus
רצועת קליפת לימון אחת
ציוד שתשתמש בו
שעועית קנלוני, סחוטה
4
מניחים צלי על הירקות ומכניסים לתנור חם. צולים ב-450 מעלות פרנהייט במשך 40 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף צלוי שלם שנקנה בחנות (בערך 2 פאונד)
ציוד שתשתמש בו
בצל קצוץ (2 בצלים)
5
לאחר 40 דקות, הפחיתו את החום ל-275 מעלות צלזיוס והמשיכו לצלות במשך כשעתיים, או עד שהטמפרטורה הפנימית (התרחק מהעצם תוך בדיקת הטמפרטורה) מגיעה ל-135 מעלות.
מרכיבים שתצטרך
4 צלעות חלצי חזיר עם עצם (עובי 1-1/2 אינץ' ו-8 אונקיות כל אחת)
6
מוציאים מהתנור, מוציאים מתבנית הצלייה, אוהלים בצורה רופפת ומניחים לנוח 15 דקות תוך כדי הכנת ה-au jus.
מרכיבים שתצטרך
Au Jus
ציוד שתשתמש בו
שעועית קנלוני, סחוטה
בצל קצוץ (2 בצלים)
1
מסננים טפטופים מהצלייה, מסננים שומן מהטפטופים.
ציוד שתשתמש בו
שעועית קנלוני, סחוטה
2
מניחים מחבת צלייה על 2 מבערים, מחממים על בינוני גבוה ומוסיפים טפטופים, מערבבים עד לזיגוג, מוסיפים פנימה יין וציר, מצמצמים ב-1/3, כ-5 דקות ברתיחה קבועה, מערבבים מדי פעם. מכבים את האש, מוסיפים חמאה. מתבלים, לפי הטעם, במלח ופלפל. מסננים פעם נוספת לתוך כלי הגשה.
מרכיבים שתצטרך
כרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבן
פריים ריב עובד ממש טוב עם פינו נואר, מרלו וקברנה סוביניון. בשר בקר ויין אדום הם שילוב קלאסי. בדרך כלל, נתחי בקר רזים יותר משתלבים עם אדומים קלים או בינוניים, כמו פינו נואר או מרלו, בעוד שנתחים שמנים יותר יכולים להתמודד עם אדום נועז, כמו קברנה סוביניון. אתה יכול לנסות את Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut. הסוקרים די אוהבים את זה עם דירוג של 4.3 מתוך 5 כוכבים ומחיר של כ-34 דולר לבקבוק.
Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut
Extra Brut '61 הוא מחווה ללידתה של פרנסיקורטה ב-1961 - השנה שבה ייצר ברלוצ'י את היין המבעבע הראשון בשיטה הקלאסית הזו. הנוצץ המהנה והתוסס הזה מציע פרי הדר וסיומת פריכה ונקייה. תערובת: 85% שרדונה, 15% פינו נירו*התווית ל-Franciacorta '61 Extra Brut נמצאת בתהליך של שינוי. ייתכן שתקבל אחת משתי התוויות הללו המופיעות למעלה. לא ניתן לבקש תוויות ספציפיות.