קושימומחה
מוכן ב2 שעות, 40 דק.
מנות9
ציון בריאות21
מגזין

צלי צלעות עומד עם קברנה או ז'וס

צלי צלעות עומד עם קברנה או ז'וס
צלי צלעות עומד עם קברנה או ג'וס היא מנה עיקרית ללא גלוטן וללא חלב. מנה אחת מכילה 1137 קלוריות, 44 גרם חלבון ו-96 גרם שומן. מתאים ל-9 ומחירו 7 מנות.43 דולר למנה. אדם אחד התרשם מהמתכון הזה. ניתן ליהנות ממנו בכל עת, אבל הוא טוב במיוחד ליום האהבה. גשו לסופר וקנו רוזמרין וטימין, תפוחי אדמה, שיני שום ועוד מספר מצרכים כדי להכין אותו היום. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעתיים ו-40 דקות. בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון ספונקולרי מוצק של 60%. משתמשים שאהבו את המתכון הזה אהבו גם את מתכון צלי צלעות עומד עם ג'וס, צלי צלעות מיושן יבש עם מרווה ג'וס, וצלי צלעות מיושן יבש עם מרווה ג'וס.

הוראות

1
קנייה וזיזום: בהזמנת צלי הצלעות מאטליז, הקפידו לבקש צלי "הבחירה העליון" חתוך מקצה החלציים הקטן; הטוב ביותר הוא צלעות 12 עד 1
מרכיבים שתצטרך
צלעותצלעות
(מקיט, היקורי או אלמון)(מקיט, היקורי או אלמון)
2
תנו לקצב לחתוך את עמוד השדרה. עצמות הצלעות נראות הכי טוב אם הן מקוצרות וצרפתיות, בקש מהקצב לעשות זאת גם בשבילך.
3
מחממים תנור ל-325 מעלות F.
ציוד שתשתמש בו
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
4
מניחים את הצלי, עם צד הצלעות כלפי מטה, בתבנית צלייה גדולה. בקערה קטנה מועכים יחד שום, רוזמרין, טימין, מלח, פלפל ושמן זית לקבלת עיסה. מורחים את המשחה בנדיבות על כל הצלי. מפזרים את הירקות מסביב לבשר ומזלפים שמן זית. צולים כ-1 1/2 עד 2 שעות או כ-20 דקות לכל קילו עבור מדיום-רייר. בדקו את הטמפרטורה הפנימית של הצלי במספר מקומות בעזרת מדחום לקריאה מיידית, הוא אמור לרשום 120 עד 125 מעלות פרנהייט עבור מדיום רייר.
מרכיבים שתצטרך
1-1/2 כפיות חזרת מוכנה, מסוננת1-1/2 כפיות חזרת מוכנה, מסוננת
סטייקים של ניו יורקסטייקים של ניו יורק
בשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמותבשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמות
פירורי בשר צמחוני קפואיםפירורי בשר צמחוני קפואים
לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'
1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק
2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'
ועוד 2 כפות מי קרחועוד 2 כפות מי קרח
ציוד שתשתמש בו
כרוב סגול, פרוס דקכרוב סגול, פרוס דק
רוטב חם שמן שומשוםרוטב חם שמן שומשום
ויניגרט ורז'וסויניגרט ורז'וס
5
מוציאים את הבשר לקרש גילוף ומניחים למנוחה של 20 דקות כדי לתת למיצים להתייצב. הערה: הטמפרטורה הפנימית של הבשר תמשיך לעלות כ-10 מעלות.
מרכיבים שתצטרך
ג'לפנו, חתוך לרצועות דקותג'לפנו, חתוך לרצועות דקות
2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'
6
מוציאים את הירקות ומניחים בצד.
מרכיבים שתצטרך
1-1/2 כפיות חזרת מוכנה, מסוננת1-1/2 כפיות חזרת מוכנה, מסוננת
7
יוצקים את מיצי המחבת למפריד שומן כדי שתוכלו להשתמש במרק ל-au jus ולשמור את השומן לפודינג יורקשייר.
מרכיבים שתצטרך
Au JusAu Jus
סזון גויה עם כוסברה ואנאטוסזון גויה עם כוסברה ואנאטו
ציוד שתשתמש בו
1 כוס תערובת לעוגה צהובה1 כוס תערובת לעוגה צהובה
8
מניחים את מחבת הצלייה על אש בינונית-גבוהה.
ציוד שתשתמש בו
כרוב סגול, פרוס דקכרוב סגול, פרוס דק
9
מוסיפים את הקברנה ומגרדים את החתיכות החומות בתחתית התבנית.
ציוד שתשתמש בו
1 כוס תערובת לעוגה צהובה1 כוס תערובת לעוגה צהובה
10
מוסיפים סוכר, מים/טפטופי בקר, ירקות שמורים ופטרוזיליה. מתבלים במלח ופלפל. ממשיכים לבשל עד שהיין מצטמצם בחצי, כ-5 דקות. מסננים את הרוטב במסננת כדי להסיר את המוצקים לפני ההגשה.
מרכיבים שתצטרך
סטייקים ניו יורקיים, עם עצם, אם רוציםסטייקים ניו יורקיים, עם עצם, אם רוצים
1-1/2 כפיות חזרת מוכנה, מסוננת1-1/2 כפיות חזרת מוכנה, מסוננת
1/4 כוס שומן חזיר1/4 כוס שומן חזיר
4 עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות4 עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
2-1/4 כוסות שמנת מתוקה, מחולקת2-1/4 כוסות שמנת מתוקה, מחולקת
חטיפי שוקולד חלב ללא אגוזיםחטיפי שוקולד חלב ללא אגוזים
ג'לפנו, חתוך לרצועות דקותג'לפנו, חתוך לרצועות דקות
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
ציוד שתשתמש בו
עם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוףעם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוף

יין מומלץ: פינו נואר, מרלו, קברנה סוביניון

ניתן לשלב פריים ריב עם פינו נואר, מרלו וקברנה סוביניון. בשר בקר ויין אדום הם שילוב קלאסי. בדרך כלל, נתחי בקר רזים יותר משתלבים עם אדומים קלים או בינוניים, כמו פינו נואר או מרלו, בעוד שנתחים שמנים יותר יכולים להתמודד עם אדום נועז, כמו קברנה סוביניון. ה-Marques de Caceres Cava עם דירוג 5 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 16 דולר לבקבוק.
מרקס דה קאסרס קאווה
מרקס דה קאסרס קאווה
צבע קש חיוור שהתחדש על ידי בועות עדינות. זר פירות הדר עם תווים של בריוש. מקסים ועגול בפה עם מבנה מרענן ומאוזן. גימור תוסס המדגיש את הבועות המשובחות שלו. אפריטיף מרענן, קאווה זו משתלבת היטב עם דגים ופירות ים, פסטה, אורז, מנות מתובלות, מטבח אסיאתי וכל סוגי הקינוחים.