צלעות חזיר משפשפות במשך יומיים זה ... ללא גלוטן מנה עיקרית. מנה אחת מכילה 1370 קלוריות, 20 גרם חלבון ו 122 גרם שומן. והוא מתאים להגשה ל 4 מנות סועדים.. גשו לסופר וקנו סוכר טורבינאדו, ספריג רוזמרין, מלח כשר ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש ב הסוכר turbinado אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,לחמניות תפוזים-חמוציות עם סוכר Turbinado כקינוח. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 3 שעות. מתכונים דומים: Spice-שפשף צלעות חזיר, Spice-שפשף צלעות חזיר בגריל, ו Spice-שפשף צלעות חזיר עם סלסה בקיץ.
הוראות
1
שים את צלעות החזיר בתבנית אפייה זכוכית ולשפשף אותם בכל רחבי עם שום טחון, טימין קצוץ ו 1 כף מלח. מכסים ומקררים בין לילה.
מרכיבים שתצטרך
רוטב פלפל לימון
5 שיני שום, קלופות, חצויות וחתוכות לפרוסות דקות
1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק
1/2 כוס יין מרסלה מתוק
2 3/4 אונקיות (75 גרם) סולטנות זהובות
ציוד שתשתמש בו
פלפל אדום, חתוך לשלישים
2
במטחנת תבלינים או טחנת קפה נקייה, לשלב את הסוכר turbinado עם גרגרי ערער, זרעי כוסברה, גרגרי פלפל כתוש, זרעי שומר כוכב אניס לטחון לאבקה חולית.
מרכיבים שתצטרך
זרעי כוסברה שלמה
גרגרי ערער
סוכר Turbinado
פירורי לחם, כמה חופנים
צרור עשבי תיבול של כוסברה טרייה, מיורן או אורגנו וטימין
צ'ילי מצנפת סקוטי, קצוץ
קצפת נוספת ותלתלי שוקולד, לא חובה
3
מפזרים את שפשוף התבלינים על כל הצלעות. מכסים ומקררים שוב בין לילה.
מרכיבים שתצטרך
2 3/4 אונקיות (75 גרם) סולטנות זהובות
4
בסיר בינוני, חום 1 כף השמן.
מרכיבים שתצטרך
דַק-
ציוד שתשתמש בו
5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות
5
מוסיפים את חתיכות כתף חזיר ומבשלים על חום גבוה בינוני, ערבוב פעם אחת, עד השחמה, על 4 דקות.
מרכיבים שתצטרך
כתף חזיר
6
מוסיפים את הגזר, שאלוט, רוזמרין, פטרוזיליה, שום כתוש, פלפלים שלמים ורידים טימין; מבשלים עד שאלוט מתחילים חום, כ 3 דקות.
מרכיבים שתצטרך
צרור עשבי תיבול של כוסברה טרייה, מיורן או אורגנו וטימין
טימין טרי טחון או 1-1/2 כפיות טימין מיובש, מחולק
בשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמות
2 עד 3 כוסות יין אדום יבש
1/4 כוס שומן חזיר
גב שומן חזיר
שום גויה®
7
מוסיפים את היין והדבש ומרתיחים על חום גבוה עד מופחת בחצי, 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
8
מוסיפים את המניה ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה עד מניית החזיר צמצמה ל 3/4 כוס, על 1 1/2 שעות. מסננים את jus לסיר קטן לרפרף את השומן.
מרכיבים שתצטרך
קישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשה
ציוד שתשתמש בו
5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות
9
מחממים את התנור ל-37
ציוד שתשתמש בו
סוכר וניל, ועוד קצת להגשה
10
במחבת גדולה, ovenproof, לחמם את הנותרים 2 כפות שמן.
מרכיבים שתצטרך
דַק-
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונלי
11
מוסיפים את צלעות החזיר ומבשלים על חום גבוה בינוני עד השחמה על הקרקעית, על 3 דקות. הפוך את הצלעות ומבשל במשך 1 דקה.
מרכיבים שתצטרך
5 שיני שום, קלופות, חצויות וחתוכות לפרוסות דקות
12
מעבירים את המחבת לתנור וצולים את צלעות החזיר במשך 35 עד 40 דקות, או עד שמדחום הנקרא מיידית מוכנס בחלק העבה ביותר של הצלעות רושם 15
מרכיבים שתצטרך
5 שיני שום, קלופות, חצויות וחתוכות לפרוסות דקות
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשום
עגבנייה פרוסה, אופציונלי
סוכר וניל, ועוד קצת להגשה
13
הסר מהתנור ולתת את הצלעות לנוח במחבת במשך 8 דקות.
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונלי
סוכר וניל, ועוד קצת להגשה
14
מחממים את החזיר jus ומתבלים במלח.
מרכיבים שתצטרך
כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (בערך)
1/2 כוס יין מרסלה מתוק
15
חותכים את החזיר בין עצמות הצלעות לתוך 4 צלעות ולהעביר צלחות, צד השחמה למעלה.
מרכיבים שתצטרך
כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (בערך)
16
לשרת עם jus. לחלופין, לחתוך את הבשר מהעצמות ולגלף את הצלעות כפי שהיית צלי.