קוסקוס עם מחית בטטה וצ'יפס כרוב
תמיד כיף שיש עוד מתכון של תוספת, אז תנו הזדמנות ל קוסקוס עם מחית בטטה וצ'יפס כרוב. מתאים ל-3 מנות. מנה זו מכילה סביב 11 גר' של חלבון, 27 גרם של שומן, וסך הכל 557 קלוריות. המתכון הזה מכסה %26 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו חמאה, קוסקוס ישראלי, בטטות ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הרבה אנשים הכינו את המתכון הזה, ו-129 היו אומרים שזה פגע במקום. המתכון הזה מתאים לצמחוניים. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו בטטה וקייל קוסקוס, פירה כרובית וקוויאר על צ'יפס קלוברליף, ו כרוב ופרה תפוחי אדמה (מתכונים דומים).
הוראות
התאם מתלה תנור למרכז המיקום ולחמם מראש עד 149°. לכסות גיליון אפייה גדול עם נייר קלף. בקערה גדולה, לזרוק יחד את כרוב, 1 כף שמן זית, וגרידת לימון. מתבלים לפי הטעם במלח. מסדרים כרוב על תבנית אפייה ומעבירים לתנור. מבשלים 10 דקות, ולאחר מכן לסובב את המחבת. מבשלים עד פריך אבל לא השחמה, 10 עד 12 דקות יותר. כאשר נעשה, להעביר שבבי כרוב למתלה תיל כדי להתקרר.
בינתיים, לחמם שני סנטימטרים של מים בסיר גדול עם סל ספינת קיטור עד רותחים.
הוסף חתיכות בטטה לסל ולכסות. מבשלים עד חתיכות רכות סכין יכול בקלות להחליק בבשר, על 15 דקות.
להעביר תפוחי אדמה מתוקים למעבד מזון ומחית עד חלקה. מערבבים בחמאה ומתבלים במלח.
חום 1 1/4 כוסות מרק בסיר בגודל בינוני על חום גבוה עד רותחים.
הוסף קוסקוס, העונה עם קמצוץ של מלח, ולהפחית את החום לרתיחה. מכסים, ערבוב מדי פעם, עד קוסקוס הוא רך אבל לא רגשני, 8 עד 10 דקות.
מסננים קוסקוס במסננת, ואז מעבירים לקערה. מערבבים בכף שמן זית ומיץ לימון. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל
מוסיפים על 1/4 כוס מחית בטטה לקערה גדולה. למעלה עם רבע מהקוסקוס ורבע משבבי כרוב.
טפטוף בשמן זית ומפזרים פפריקה מעושנת. חזור עם מנות שנותרו.