קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות3
ציון בריאות24
סוגי מאכליםתוספות
מגזין

קוסקוס עם מחית בטטה וצ'יפס כרוב

קוסקוס עם מחית בטטה וצ'יפס כרוב
תמיד כיף שיש עוד מתכון של תוספת, אז תנו הזדמנות ל קוסקוס עם מחית בטטה וצ'יפס כרוב. מתאים ל-3 מנות. מנה זו מכילה סביב 11 גר' של חלבון, 27 גרם של שומן, וסך הכל 557 קלוריות. המתכון הזה מכסה %26 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו חמאה, קוסקוס ישראלי, בטטות ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הרבה אנשים הכינו את המתכון הזה, ו-129 היו אומרים שזה פגע במקום. המתכון הזה מתאים לצמחוניים. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו בטטה וקייל קוסקוס, פירה כרובית וקוויאר על צ'יפס קלוברליף, ו כרוב ופרה תפוחי אדמה (מתכונים דומים).

הוראות

1
התאם מתלה תנור למרכז המיקום ולחמם מראש עד 149°. לכסות גיליון אפייה גדול עם נייר קלף. בקערה גדולה, לזרוק יחד את כרוב, 1 כף שמן זית, וגרידת לימון. מתבלים לפי הטעם במלח. מסדרים כרוב על תבנית אפייה ומעבירים לתנור. מבשלים 10 דקות, ולאחר מכן לסובב את המחבת. מבשלים עד פריך אבל לא השחמה, 10 עד 12 דקות יותר. כאשר נעשה, להעביר שבבי כרוב למתלה תיל כדי להתקרר.
מרכיבים שתצטרך
שבבי כרובשבבי כרוב
כסף ללא נעלייםכסף ללא נעליים
1 צרור תרד טרי (בערך 3 כוסות)1 צרור תרד טרי (בערך 3 כוסות)
כרובכרוב
(צינור גדול)(צינור גדול)
ציוד שתשתמש בו
שעועית אספרסו מכוסה בשוקולד מרירשעועית אספרסו מכוסה בשוקולד מריר
ציפוי וניל של Pillsbury® Creamy Supreme®ציפוי וניל של Pillsbury® Creamy Supreme®
תפוזים, פרוסים וחצוייםתפוזים, פרוסים וחצויים
פחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטהפחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטה
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
2
בינתיים, לחמם שני סנטימטרים של מים בסיר גדול עם סל ספינת קיטור עד רותחים.
מרכיבים שתצטרך
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחבפסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
ציוד שתשתמש בו
סל קיטורסל קיטור
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף
3
הוסף חתיכות בטטה לסל ולכסות. מבשלים עד חתיכות רכות סכין יכול בקלות להחליק בבשר, על 15 דקות.
מרכיבים שתצטרך
2 בטטות קטנות, קלופות וקצוצות2 בטטות קטנות, קלופות וקצוצות
ציוד שתשתמש בו
2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך
4
להעביר תפוחי אדמה מתוקים למעבד מזון ומחית עד חלקה. מערבבים בחמאה ומתבלים במלח.
מרכיבים שתצטרך
2 בטטות קטנות, קלופות וקצוצות2 בטטות קטנות, קלופות וקצוצות
תוספת מוקצפת ודובדבני מרשינו עם גבעולים, לא חובהתוספת מוקצפת ודובדבני מרשינו עם גבעולים, לא חובה
(צינור גדול)(צינור גדול)
ציוד שתשתמש בו
(כגון ביסקוויטים מארי)(כגון ביסקוויטים מארי)
5
חום 1 1/4 כוסות מרק בסיר בגודל בינוני על חום גבוה עד רותחים.
מרכיבים שתצטרך
חבילת אפונת צרור, מופשרת או פחית אחת (15-1/2 אונקיות) אפונה שחורת עיניים, סחוטהחבילת אפונת צרור, מופשרת או פחית אחת (15-1/2 אונקיות) אפונה שחורת עיניים, סחוטה
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוףמלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
6
הוסף קוסקוס, העונה עם קמצוץ של מלח, ולהפחית את החום לרתיחה. מכסים, ערבוב מדי פעם, עד קוסקוס הוא רך אבל לא רגשני, 8 עד 10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
ג'ינג'ר מגובש קצוץ ונענע טרייה טחונהג'ינג'ר מגובש קצוץ ונענע טרייה טחונה
(צינור גדול)(צינור גדול)
7
מסננים קוסקוס במסננת, ואז מעבירים לקערה. מערבבים בכף שמן זית ומיץ לימון. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב1 כוס אורז בר, שטוף היטב
1 שאלוט, מגורר או טחון1 שאלוט, מגורר או טחון
1 צרור תרד טרי (בערך 3 כוסות)1 צרור תרד טרי (בערך 3 כוסות)
ג'ינג'ר מגובש קצוץ ונענע טרייה טחונהג'ינג'ר מגובש קצוץ ונענע טרייה טחונה
ציוד שתשתמש בו
1/2 קילו טופו יציב, שבור1/2 קילו טופו יציב, שבור
פחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטהפחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטה
8
מוסיפים על 1/4 כוס מחית בטטה לקערה גדולה. למעלה עם רבע מהקוסקוס ורבע משבבי כרוב.
מרכיבים שתצטרך
מחית בטטהמחית בטטה
שבבי כרובשבבי כרוב
ג'ינג'ר מגובש קצוץ ונענע טרייה טחונהג'ינג'ר מגובש קצוץ ונענע טרייה טחונה
ציוד שתשתמש בו
פחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטהפחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטה
9
טפטוף בשמן זית ומפזרים פפריקה מעושנת. חזור עם מנות שנותרו.
מרכיבים שתצטרך
1 קונכיות קנלוני של 8 אונקיות (12 קונכיות), שהושרו במים חמים למשך 2 דקות1 קונכיות קנלוני של 8 אונקיות (12 קונכיות), שהושרו במים חמים למשך 2 דקות
1 צרור תרד טרי (בערך 3 כוסות)1 צרור תרד טרי (בערך 3 כוסות)