רדיקיו בגריל עם פירורי לחם מתובלים והפחתה בלסמית
הכנת המנה לוקחת כ 20 דקות. אם יש לכם חומץ בלסמי, מלח כשר, חמאה, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. יום העצמאות יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. עם כפית ציון של 35% המנה הזאת די גרועה. נסו עוף בגריל קפרזה עם הפחתת בלסמי, המבורגרים פורטבלו בגריל הטוב ביותר עם הפחתת בלסמי, ו מנגו בגריל עם הפחתת חומץ בלסמי (מתכונים דומים).
הוראות
לרסק 4 שיני שום ולשלב עם שמן זית בקערה קטנה. להפריש ולאפשר לשבת במשך 30 דקות. לקצץ את ראשי radicchio, לחתוך טריזים, להפריש.
במחבת קטנה, להמיס את החמאה על אש נמוכה ולהוסיף את פתיתי פלפל אדום, panko, שום טחון, ומלח. מערבבים עד panko מקבל פריך וזהוב חום.
הסר מהחום. לקרר את התערובת במשך כמה דקות ומערבבים פטרוזיליה.
בסיר קטן, מעל חום בינוני-גבוה, בעדינות מבשלים עד חומץ בלסמי מופחת בחצי.
מחממים גריל או מחבת גריל גבוה.
מברשת radicchio עם שמן זית חדור, מתבלים עם מלח ופלפל.
מקום לחתוך צדדים על הגריל ומבשלים 1 עד 2 דקות, לפנות לצד חתך אחר, גריל במשך 1 דקה, לפנות לאחור, וגריל במשך 1 דקה יותר.
הסר את הפרוסות למגש הגשה.
מפזרים את פירורי הלחם על הפרוסות הרדיקיו, טפטוף עם הבלסמי המופחת, ומגישים מיד.