רוזמרין-שמן זית צ'יפס
רוזמרין-שמן זית צ'יפס נטול גלוטן,, 30 כולו, וטבעוני מנה צדדית. המתכון הזה מכסה %10 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה אחת מכילה עד 4 גר' של חלבון, 35 גרם של שומן, וסך הכל 384 קלוריות. מתאים ל-5 מנות. גשו לסופר וקנו שום, שמן צמחי, תפוחי אדמה זהב יוקון, ועוד מספר מצרכים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. זמן הכנת המתכון כ 35 דקות. נסו רוזמרי בטטה צ'יפס, גבינת פרמזן רוזמרין צ'יפס, ו שמן זית עלומה עוף וצנוניות עם פסטו הדרים (מתכונים דומים).
הוראות
למלא סיר גדול עם כ 1 1/2 אינץ ' של חלקים שווים שמן זית ושמן צמחי. קו גיליון אפייה עם מגבות נייר.
פורסים את תפוחי האדמה על ההגדרה הדק ביותר של מנדולינה (הם צריכים להיות כמעט שקופים).
הניחו את הפרוסות על מגבת מטבח נקייה בשכבה אחת והתייבשו עם מגבות נייר. אחד בכל פעם, להעביר את הפרוסות אל השמן הקר (החל בשמן קר שומר על תפוחי אדמה מלהידבק אחד לשני). אם תפוחי האדמה אינם שקועים לחלוטין, להוסיף עוד שמן כדי לכסות.
מוסיפים את השום והרוזמרין לסיר.
להפוך את החום בינוני גבוה ומבשלים, ללא הפרעה, 5 דקות. מערבבים את תפוחי האדמה פעם אחת כדי לוודא שהם לא נדבקים לתחתית, ואז לתת ומטגנים, ללא הפרעה, עד הזהב, 18 עד 20 דקות.
הסר את השבבים עם מסננת ולנקז על מגבות נייר. מתבלים במלח.