רוטב Romesco
כמה אנשים באמת אהבו את הרוטב הזה. . זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב טבעוני דיאט. אם יש לכם פפריקה, שום, מלח כשר, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. מתכונים דומים: בצל ירוק בגריל ואספרגוס עם Romesco (Calçots y Esparragos con Romesco), רוטב רומסקו – פלפל אדום ספרדי ורוטב אגוזים (או שקדים) - צמחוני, טבעוני וללא גלוטן, ו רוטב Romesco.
הוראות
מחממים תנור ל 425 מעלות F (220 מעלות C). קו גיליון אפייה עם רדיד אלומיניום.
מניחים את העגבניות, פלפל, ואת שיני שום על תבנית אפייה מוכן.
מברישים את הירקות עם חלק משמן הזית, ומפזרים מלח כשר.
אופים בתנור שחומם מראש עד השום הפך חום זהוב, 15 עד 20 דקות.
הסר מהתנור, ולאפשר להתקרר במשך 10 דקות. בעוד הירקות מתקררים, אופים את פרוסת הלחם על אחד מדפי התנור עד לחום זהוב.
לגרד את הירקות ואת כל מיצים מן המחבת לתוך מעבד מזון או בלנדר. לשבור את הלחם לחתיכות, ולהוסיף למעבד המזון יחד עם שקדים קלויים, חומץ, פפריקה, פתיתי פלפל אדום. מחית עד הקרקע דק, ואז טפטוף בשמן זית הנותרים עם המכונה פועלת. מתבלים לפי הטעם עם מלח נוסף במידת הצורך.