רוטב שומשום
רוטב שומשום נטול גלוטן, וצמחוני ומספק כ 3 מנות. מנה אחת מכילה 738 קלוריות, 12 גרם חלבון ו 51 גרם שומן. המתכון הזה מכסה %16 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו חלמונים, סוכר, קצפת, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. מתכונים דומים: רוטב פודינג, רוטב פודינג, ו רוטב וניל.
הוראות
בקערת מתכת גדולה, לשלב חלמונים ושמן שומשום; להקציף רק מספיק כדי להתמזג.
במחבת 10 עד 12 אינץ ' מעל חום בינוני, מערבבים ומנערים זרעי שומשום עד חום זהוב חיוור, כ 3 דקות.
יוצקים לתוך בלנדר עם הסוכר ומערבלים עד זרעים הם הקרקע גס. החזרת תערובת למחבת; הוספת שמנת מתוקה וחלב. מערבבים מעל חום בינוני-גבוה עד צריבה (בועות נוצרות על שפת פאן אבל תערובת לא להרתיח), על 5 דקות.
מקציפים תערובת שמנת לתוך תערובת חלמון ביצה, ולאחר מכן לגרד בחזרה למחבת. מערבבים מעל חום בינוני-נמוך עם מרית גמישה (סיליקון או עמיד בחום), גירוד תחתית פאן וצדדים, עד פודינג הוא עבה מספיק כדי לצפות כפית מתכת עם שכבת קטיפה, על 15 דקות. מיד לשפוך תערובת בחזרה לתוך קערת מתכת וקן בקרח או מי קרח; מערבבים לעתים קרובות עד קריר, כ 15 דקות.
יוצקים פודינג דרך מסננת בסדר לתוך קערה אחרת, הקשה על לחות מן הזרעים; להשליך זרעים.
מגישים רפרפת או כיסוי וצינה.