ריזוטו לימון-בזיליקום עם ציפוי עגבניות
ריזוטו לימון-בזיליקום עם ציפוי עגבניות נטול גלוטן, מנה צדדית. המתכון הזה מכסה %14 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. מנה אחת מכילה 342 קלוריות, 12 גרם חלבון ו 10 גרם שומן. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. אם יש לכם קליפת לימון, קורטוב של מלח, בזיליקום, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. מתכונים דומים: ריזוטו עגבניות ובזיליקום, ריזוטו בזיליקום עגבניות שמנת, ו ריזוטו עגבניות ובזיליקום עם מסקרפונה.
הוראות
כדי להכין ציפוי, לשלב הראשון 8 מרכיבים. כסה ותן לעמוד בטמפרטורת החדר.
כדי להכין ריזוטו, להמיס חמאה בסיר לחץ 6 ליטר מעל חום בינוני.
מוסיפים בצל; מבשלים 2 דקות, ערבוב לעתים קרובות.
מוסיפים אורז ושום; לבשל 2 דקות, ערבוב כל הזמן.
להוסיף יין; לבשל 1 דקה או עד הנוזל נספג, ערבוב לעתים קרובות. מערבבים במרק, 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור, ואגוז מוסקט. סגור את המכסה היטב, ולהביא ללחץ גבוה על חום גבוה. להתאים את החום בינוני או ברמה הדרושה כדי לשמור על לחץ גבוה; לבשל 6 דקות.
הסר מהחום; מקום סיר תחת מים זורמים קרים.
הסר מכסה. מערבבים בגבינה, קליפה, מיץ ובזיליקום. למעלה עם ציפוי עגבניות.