בקלאווה שוקולד אגוזים יכול להיות רק מידל איסטרן מתכון שאתה מחפש. מתאים ל-24 מנות. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 5 גר' של חלבון, 18 גרם של שומן, וסך הכל 410 קלוריות. אם יש לך שוקולד מריר, סוכר, אגוזי לוז, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. לא הרבה אנשים באמת אהבו את הקינוח הזה. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. נסו שוקולד-אגוזי לוז בקלאווה, שוקולד-אגוזי לוז בקלאווה, ו אגוזי לוז ושוקולד בקלאווה עם אספרסו-סירופ פרנג'ליקו (מתכונים דומים).
הוראות
1
Preheat the oven to 35
ציוד שתשתמש בו
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
2
Spread the nuts on a baking sheet and bake for 12 minutes, until the skins are blistered; let cool. Leave the oven on.
מרכיבים שתצטרך
20 עד 25 עלי תרד שלמים
1/2 כוס אגוזי PLANTERS® פקאן קצוצים דק
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
3
Transfer the nuts to a kitchen towel and rub off the skins, then transfer to a food processor and pulse until coarsely chopped.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כוס אגוזי PLANTERS® פקאן קצוצים דק
2 3/4 אונקיות (75 גרם) סולטנות זהובות
ציוד שתשתמש בו
עגבניות ירושה, קצוצות, לא חובה
סופרסטה יבשה מתוקה, פרוסה, להגשה
4
Add the chocolate, 2/3 cup of the sugar and the cinnamon to the food processor and pulse until the chocolate and nuts are finely chopped and the same size.
מרכיבים שתצטרך
170 גרם שוקולד חצי מתוק, קצוץ לחתיכות של 1.5 ס"מ (מומלץ: גיררדלי)
גלידת וניל ואגוזי פקאן נוספים
מיץ לימון, אופציונלי
1/2 כוס אגוזי PLANTERS® פקאן קצוצים דק
ציוד שתשתמש בו
עגבניות ירושה, קצוצות, לא חובה
5
Unwrap the phyllo and cover with a sheet of plastic wrap. Generously butter a 9-by-13-inch metal baking pan. Butter and stack 8 sheets of phyllo. Trim the edges. Ease the stack into the pan.
מרכיבים שתצטרך
2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי
עגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרו
ציוד שתשתמש בו
בצל צהוב, חתוך לשמיניות
תערובת סוכר חום Splenda®
6
Sprinkle about 2 cups of the filling over the phyllo. Butter and stack 2 more phyllo sheets; fold them in half crosswise and place over the filling.
מרכיבים שתצטרך
1 כף שמן מעגבניות מיובשות ארוזות בשמן
2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי
7
Sprinkle on another 2 cups of the filling. Top with 2 more buttered, folded sheets and 2 cups of filling. Butter and stack 3 more phyllo sheets, fold them in half and place over the filling. Fold in the overhanging phyllo on top and brush generously with butter. Using a ruler and a sharp knife, cut the baklava (through the top and bottom) into 3-inch squares (there will be a bit left on one long side).
מרכיבים שתצטרך
1 כף שמן מעגבניות מיובשות ארוזות בשמן
2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
רול פירות צהוב אחד
8
Cut each square in half to make triangles.
9
Bake the baklava for 25 minutes, then lower the oven temperature to 300 and bake for 50 minutes longer, until golden.
ציוד שתשתמש בו
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
10
In a saucepan, bring the water, honey and the remaining 2 cups of sugar to a boil. Simmer over moderate heat for 10 minutes. Immediately ladle the hot syrup over the hot baklava and let stand until completely cool, at least 4 hours and preferably overnight.