שעועית ירוקה עם שמן זית כתום
הכנת המנה לוקחת כ 20 דקות. מתכונים דומים: שמן זית עלומה עוף וצנוניות עם פסטו הדרים, שעועית ירוקה זית שקדים, ו פילה בקלה עם סלסה זית כתומה וסדוקה.
הוראות
מניחים שעועית ירוקה בסל קיטור מעל 1 אינץ ' של מים רותחים ומכסים. מבשלים עד השעועית הם מכרז אבל עדיין מוצק, 2 עד 4 דקות.
בינתיים, מערבבים יחד שמן זית ו 1 כפות רצועות גרידה כתומות במחבת גדולה על חום בינוני-נמוך. מבשלים ומערבבים עד שמן הזית כבר חדור עם הטעם של גרידת התפוז, על 2 דקות. תשליך רצועות גרידה.
מטילים שעועית ירוקה מנוקזת עם שמן זית בטעמים ומלח כשר על אש בינונית עד שהפולים חמים ומצופים בשמן.
מניחים על צלחת מנה ומפזרים הנותרים 1 כפית גרידה כתום לקשט.