אם יש לך חלפיניו, כמון, מלח, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 30 דקות. מתכונים דומים: שקשוקה, שקשוקה, ו שקשוקה.
הוראות
1
מחממים את השמן במחבת על חום בינוני, מוסיפים את הבצל והפלפלים ומבשלים עד למכרז, כ 5-7 דקות.
מרכיבים שתצטרך
זיתים ירוקים או שחורים מגולענים באיכות טובה, קצוצים גס
טורטיות קמח טריות, להגשה
טורטיות קמח טריות, להגשה
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוף
2
מוסיף את השום, כמון ופפריקה ומבשלים, ערבוב, עד ריחני, בערך דקה.
מרכיבים שתצטרך
נוזל-אונקיות מים טריים
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
בצל לבן או צהוב בינוני, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץ
3
מוסיפים את העגבניות ואת רסק עגבניות, מתבלים במלח, פלפל קאיין לפי הטעם, מביאים לרתיחה, מפחיתים את החום ומבשלים עד שהרוטב מתחיל להתעבות, על 10-15 דקות.הפוך 'בארות' בתערובת העגבניות, מניחים את הביצים בהם ולתת להם לבשל עד לרמה הרצויה של עשה-נס. (אני אוהב את הביצים שלי "צד שמש למעלה" עם חלמונים נוזליים אז אני נותן להם לבשל במשך כ 3-5 דקות אבל אם אתה רוצה את הביצים להיות יותר טוב עשה אתה יכול לכסות את המחבת ולבשל אותם יותר.)
מרכיבים שתצטרך
פיתות, מחוממות לפי הוראות האריזה, להגשה
2 בצלים צהובים, קלופים וקצוצים
פרוסה אחת של פנצ'טה בעובי 2.5 ס"מ, קצוצה דק
כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (כ-2.5 ק"ג)