סטייק פריטס
תשכחו לצאת לאכול או להזמין טייק אאוט בכל פעם שאתם חושקים באוכל אמריקאי. נסו להכין סטייק פריטס בבית. מנה אחת מכילה 795 קלוריות , 50 גרם חלבון ו -47 גרם שומן . תמורת 6.24$ למנה תקבלו תוספת שמגישה 4. מתכון זה מ- Foodnetwork דורש סטייקים חדשים, יין, מלח ושמן זית. 3 אנשים התרשמו מהמתכון הזה. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 35 דקות . זה מושלם ליום האהבה . בסך הכל, מתכון זה זוכה לציון ספונקולרי מוצק של 67% . מתכונים דומים: סטייק פריטס , סטייק פריט אסיאתי וסטייק au poivre and frites .
הוראות
מחממים שמן בגודל 1 1/2 עד 2 אינץ' במחבת עמוקה על אש בינונית ל-325 מעלות צלזיוס.
חותכים תפוחי אדמה לפרוסות דקות לאורך.
חותכים כל פרוסה לרצועות חוט דקים.
מניחים תפוחי אדמה חתוכים על נייר סופג.
מניחים 2 חופנים נדיבים של תפוחי אדמה בכל פעם לתוך שמן חם, ב-2 קבוצות. מבשלים את תפוחי האדמה 2 דקות ומעבירים לצלחת מרופדת במגבת. מעלים את החום לבינוני גבוה עד 375 מעלות F. אפשר לשמן לעלות לטמפרטורה גבוהה יותר, 3 עד 5 דקות. מחזירים את תפוחי האדמה לשמן ב-2 קבוצות כדי לפריכות אותם, מבשלים אותם לצבע חום זהוב עמוק, עוד 2 עד 3 דקות לכל אצווה.
הסר את תפוחי האדמה מהשמן למגבות נקיות לניקוז. מתבלים במלח דק ומגישים.
לסטייקים, מחממים מחבת טפלון גדולה על אש גבוהה.
מוסיפים מעט שמן למחבת, סיבוב אחד. מתבלים סטייקים במלח ופלפל.
מניחים סטייקים במחבת וצורבים 2 דקות מכל צד. מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים סטייקים 6 דקות יותר עבור מדיום רייר, 8 עבור בינוני עד בינוני היטב.
מוציאים את הסטייקים לצלחת חמה למנוחה.
מוסיפים למחבת 2 כפות חמאה ובצלי שאלוט. מבשלים בצלצלי שאלוט 2 או 3 דקות, מוסיפים קמח למחבת ומבשלים דקה יותר.
להקציף יין למחבת ולהרים את טפטופי המחבת למעלה.
מוסיפים את כף החמאה האחרונה ומסירים את המחבת מהאש. כפית רוטב יין ושאלוט על הסטייקים ומגישים עם תפוחי אדמה חמים וחמים.