קושיבינוני
מוכן ב35 דק.
מנות4
ציון בריאות22
מטבחיםאמריקאי
סוגי מאכליםתוספות
מגזין

סטייק פריטס

סטייק פריטס
תשכחו לצאת לאכול או להזמין טייק אאוט בכל פעם שאתם חושקים באוכל אמריקאי. נסו להכין סטייק פריטס בבית. מנה אחת מכילה 795 קלוריות , 50 גרם חלבון ו -47 גרם שומן . תמורת 6.24$ למנה תקבלו תוספת שמגישה 4. מתכון זה מ- Foodnetwork דורש סטייקים חדשים, יין, מלח ושמן זית. 3 אנשים התרשמו מהמתכון הזה. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 35 דקות . זה מושלם ליום האהבה . בסך הכל, מתכון זה זוכה לציון ספונקולרי מוצק של 67% . מתכונים דומים: סטייק פריטס , סטייק פריט אסיאתי וסטייק au poivre and frites .

הוראות

1
מחממים שמן בגודל 1 1/2 עד 2 אינץ' במחבת עמוקה על אש בינונית ל-325 מעלות צלזיוס.
מרכיבים שתצטרך
דַק-דַק-
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
2
חותכים תפוחי אדמה לפרוסות דקות לאורך.
מרכיבים שתצטרך
פרוסות תפוחי אדמה קלופים, מבושליםפרוסות תפוחי אדמה קלופים, מבושלים
3
חותכים כל פרוסה לרצועות חוט דקים.
4
מניחים תפוחי אדמה חתוכים על נייר סופג.
מרכיבים שתצטרך
פרוסות תפוחי אדמה קלופים, מבושליםפרוסות תפוחי אדמה קלופים, מבושלים
ציוד שתשתמש בו
אבקת ציר עוף של גויה®אבקת ציר עוף של גויה®
5
מניחים 2 חופנים נדיבים של תפוחי אדמה בכל פעם לתוך שמן חם, ב-2 קבוצות. מבשלים את תפוחי האדמה 2 דקות ומעבירים לצלחת מרופדת במגבת. מעלים את החום לבינוני גבוה עד 375 מעלות F. אפשר לשמן לעלות לטמפרטורה גבוהה יותר, 3 עד 5 דקות. מחזירים את תפוחי האדמה לשמן ב-2 קבוצות כדי לפריכות אותם, מבשלים אותם לצבע חום זהוב עמוק, עוד 2 עד 3 דקות לכל אצווה.
מרכיבים שתצטרך
פרוסות תפוחי אדמה קלופים, מבושליםפרוסות תפוחי אדמה קלופים, מבושלים
דַק-דַק-
6
הסר את תפוחי האדמה מהשמן למגבות נקיות לניקוז. מתבלים במלח דק ומגישים.
מרכיבים שתצטרך
מלח משובחמלח משובח
פרוסות תפוחי אדמה קלופים, מבושליםפרוסות תפוחי אדמה קלופים, מבושלים
דַק-דַק-
7
לסטייקים, מחממים מחבת טפלון גדולה על אש גבוהה.
מרכיבים שתצטרך
עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביותעגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
8
מוסיפים מעט שמן למחבת, סיבוב אחד. מתבלים סטייקים במלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
4 פרוסות גבינת מינסטר, חצויות4 פרוסות גבינת מינסטר, חצויות
עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביותעגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
דַק-דַק-
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
9
מניחים סטייקים במחבת וצורבים 2 דקות מכל צד. מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים סטייקים 6 דקות יותר עבור מדיום רייר, 8 עבור בינוני עד בינוני היטב.
מרכיבים שתצטרך
עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביותעגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
10
מוציאים את הסטייקים לצלחת חמה למנוחה.
מרכיבים שתצטרך
עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביותעגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
11
מוסיפים למחבת 2 כפות חמאה ובצלי שאלוט. מבשלים בצלצלי שאלוט 2 או 3 דקות, מוסיפים קמח למחבת ומבשלים דקה יותר.
מרכיבים שתצטרך
2 עד 3 כוסות יין אדום יבש2 עד 3 כוסות יין אדום יבש
הודו מבושל מגורר (או עוף)הודו מבושל מגורר (או עוף)
שקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם לייםשקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם ליים
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
12
להקציף יין למחבת ולהרים את טפטופי המחבת למעלה.
מרכיבים שתצטרך
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
13
מוסיפים את כף החמאה האחרונה ומסירים את המחבת מהאש. כפית רוטב יין ושאלוט על הסטייקים ומגישים עם תפוחי אדמה חמים וחמים.
מרכיבים שתצטרך
מקלות תפוחי אדמהמקלות תפוחי אדמה
2 עד 3 כוסות יין אדום יבש2 עד 3 כוסות יין אדום יבש
הודו מבושל מגורר (או עוף)הודו מבושל מגורר (או עוף)
עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביותעגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
בקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולקבקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולק
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי