אין כמו פאי. זו מנה מושלמת שעוטפת כל דבר בבצק פריך. על בסיס של קלתית אפשר להכין פשטידת ירקות או גבינות, פאי בשר וגם פאי שוקולד או פירות.
ישנן דרכים רבות ושונות להכין קלתית. נראה שלכל אופה יש את המתכון או הטריק שלו. הקלתית הקלאסית עשויה עם חמאה. בצק כזה דורש נסיון ומיומנות, כי יותר מדי לישה הופכת אותו לקשה. קלתית סלחנית יותר עשויה מתערובת של חמאה ומרגרינה. כך מתקבל טעם החמאה, עם בצק קל יותר לעיבוד.
יש אנשים המשתמשים בשמן צמחי, ואפילו בשומן מן החי. דבר אחד משותף לכל המתכונים: אין צורך במעבד מזון מכיוון שקל לרדד את הבצק, וכולם פשוט נפלאים.