קושימומחה
מוכן ב3 שעות, 22 דק.
מנות4
ציון בריאות46
מגזין

Mahi-Mahi בגריל עם סלסה שעועית שחורה

Mahi-Mahi בגריל עם סלסה שעועית שחורה
דג מחאי צרוב עם מנגו בגריל-סלסה אננס, אורז ירוק ושעועית שחורה, Mahi Mahi בגריל עם סלסה אבוקדו-צ'ילה, ו Teriyaki Mahi גריל עם סלסה מנגו דומים מאוד למתכון זה.

הוראות

1
תראה איך להכין את המתכון הזה.
2
מניחים את רוטב הסויה, מיץ תפוזים, קטשופ, דבש, מיץ ליים, שום, בזיליקום, אורגנו, ופלפל בקערה קטנה ולהקציף עד הדבש הוא מומס לחלוטין.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כוס פרי 100% אוכמניות למריחה1/2 כוס פרי 100% אוכמניות למריחה
1 תות, קלוף1 תות, קלוף
6 לחמניות שומשום, מפוצלות6 לחמניות שומשום, מפוצלות
דגני קריפיקס, מרוסקיםדגני קריפיקס, מרוסקים
פחיות) מרק עוף דל נתרןפחיות) מרק עוף דל נתרן
צרור תרד טרי (בערךצרור תרד טרי (בערך
8 (U-12) שרימפס8 (U-12) שרימפס
1 בצל אדום, קוביות קטנות1 בצל אדום, קוביות קטנות
1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים
ציוד שתשתמש בו
לימון סחוט טרי, או לפי הטעםלימון סחוט טרי, או לפי הטעם
להברשה ולטיגון בשמן עמוקלהברשה ולטיגון בשמן עמוק
3
יוצקים את המרינדה לתוך שקית פלסטיק sealable מחדש עם פילה דגים להשרות במקרר במשך 30 עד 45 דקות.
מרכיבים שתצטרך
פילה דגיםפילה דגים
תלת עצות, גזוזתלת עצות, גזוז
ציוד שתשתמש בו
קליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובהקליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובה
4
לזרוק את העגבניות, בצל ירוק, שעועית שחורה, כוסברה, חלפיניו, ומיץ הסיד בקערה בינונית.
מרכיבים שתצטרך
(טרידר ג'ו'ס)(טרידר ג'ו'ס)
1 תות, קלוף1 תות, קלוף
חסה אייסברג, חתוכה לקוביות בגודל 2 אינץ'חסה אייסברג, חתוכה לקוביות בגודל 2 אינץ'
2 כפות בתוספת 1-1/2 כפיות שמן זית2 כפות בתוספת 1-1/2 כפיות שמן זית
12 פלפלי ג'לפנו (בערך 3 אינץ' כל אחד)12 פלפלי ג'לפנו (בערך 3 אינץ' כל אחד)
בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
להברשה ולטיגון בשמן עמוקלהברשה ולטיגון בשמן עמוק
5
מוסיפים קצת מלח לפי הטעם ומניחים בצד כדי לתת לטעמים להתפתח.
מרכיבים שתצטרך
(צינור גדול)(צינור גדול)
6
שמן סורגים הגריל שלך עם שמן קנולה כדי לעזור למנוע דבק. אם משתמשים בגריל גז, מחממים את הגריל לגובה. גריל את הדג במשך 5 עד 6 דקות בצד, מפנה בזהירות באמצעות טרנר גדול מספיק כדי לתמוך בחתיכת הדגים כולה, עד השחמה, מוצק ומתקלף.
מרכיבים שתצטרך
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
Cippolini, בצל מתוק איטלקי קטן בצורת שטוח, קלוף ופרוס דקCippolini, בצל מתוק איטלקי קטן בצורת שטוח, קלוף ופרוס דק
ציוד שתשתמש בו
1 ליטר (כ-4 כוסות) שמנת כבדה1 ליטר (כ-4 כוסות) שמנת כבדה
ערמוני מים, משולביםערמוני מים, משולבים
7
מגישים עם סלסה שעועית שחורה פלחי ליים.
מרכיבים שתצטרך
סיד טריזסיד טריז
סכין חיתוך (להשתמש עם מבוגר)סכין חיתוך (להשתמש עם מבוגר)
8
וריאציה מקורה: לבשל על מחבת גריל על הכיריים, לחמם את מחבת הגריל על חום גבוה.
ציוד שתשתמש בו
כרוב אדום מבושל, זמין במעבר מזון מיוחדכרוב אדום מבושל, זמין במעבר מזון מיוחד
פלפל אדום מתוק (חפשו פלפלי שדה בצורת מלבני בניגוד לפלפלים עגולים קטנים)פלפל אדום מתוק (חפשו פלפלי שדה בצורת מלבני בניגוד לפלפלים עגולים קטנים)
9
הסר את הדג מן המרינדה להתייבש עם מגבות נייר.
מרכיבים שתצטרך
תלת עצות, גזוזתלת עצות, גזוז
Cippolini, בצל מתוק איטלקי קטן בצורת שטוח, קלוף ופרוס דקCippolini, בצל מתוק איטלקי קטן בצורת שטוח, קלוף ופרוס דק
ציוד שתשתמש בו
ל-4 עלי בזיליקום טריים, פרוסים דקל-4 עלי בזיליקום טריים, פרוסים דק
10
צחצח את שני צידי הדג בשמן והנח על מחבת הגריל החמה. שימנת הדגים במקום המחבת תגביל את כמות העשן. מבשלים 5 עד 6 דקות בכל צד.
מרכיבים שתצטרך
Cippolini, בצל מתוק איטלקי קטן בצורת שטוח, קלוף ופרוס דקCippolini, בצל מתוק איטלקי קטן בצורת שטוח, קלוף ופרוס דק
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
כרוב אדום מבושל, זמין במעבר מזון מיוחדכרוב אדום מבושל, זמין במעבר מזון מיוחד
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות

מרכיבים

4ריבס, קצוץ טרי או קפואפלפל שחור טחון טריפלפל שחור טחון טרי397אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)שעועית שחורה, מנוקזת ושטופהשעועית שחורה, מנוקזת ושטופה4736 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקעגבניות שרי, חצויעגבניות שרי, חצוי11 קילו קישואים,עלי בזיליקום טריים קצוצים דקעלי בזיליקום טריים קצוצים דק596 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקעלי כוסברה טריים קצוציםעלי כוסברה טריים קצוצים1שן שום, טחון דקשן שום, טחון דק1חתוך לחתיכות של ½ אינץ' (אני משתמש בצלעות חזיר דקה, או שאריות חזיר)1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים1jalapeno, קצוץ דק (זרע וצולע עבור פחות חום)jalapeno, קצוץ דק (זרע וצולע עבור פחות חום)596 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקדגני קריפיקס, מרוסקיםדגני קריפיקס, מרוסקים2(חוֹרֶף)מיץ ליים (בערך 1 ליים)מיץ ליים (בערך 1 ליים)794אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)סטייקים מהי-מהי, בעובי של 1 אינץסטייקים מהי-מהי, בעובי של 1 אינץ1186 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דק1/2 כוס פרי 100% אוכמניות למריחה1/2 כוס פרי 100% אוכמניות למריחה11 קילו קישואים,עלי אורגנו טריים קצוצים דקעלי אורגנו טריים קצוצים דק4ריבס, קצוץ טרי או קפואמלחמלח2בצל ירוק, לבן וחלקים ירוקים בהירים בלבד, פרוס דקבצל ירוק, לבן וחלקים ירוקים בהירים בלבד, פרוס דק1186 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דק6 לחמניות שומשום, מפוצלות6 לחמניות שומשום, מפוצלות4ריבס, קצוץ טרי או קפואקנולה או שמן צמחי, לשמן את הסורגים גרילקנולה או שמן צמחי, לשמן את הסורגים גריל

יין מומלץ: פינו גריג ' יו., Gruener Veltliner, פינו נואר

דגים בתפריט? נסה זיווג עם פינו גריג ' יו, Gruener Veltliner, ו פינו נואר. דגים מגוונים כמו יין, אז קשה לבחור יינות שהולכים עם כל דג. יין לבן פריך, כגון פינו גריג ' יו או גרינר ולטלינר, יתאים לכל דג לבן בטעם עדין. דגים בשרניים, בטעם חזק כגון סלמון וטונה יכולים אפילו להתמודד עם יין אדום בהיר, כגון פינו נואר. יין אחד שאפשר לנסות הוא גיפט מאת קאת 'י לי גיפורד פינו גריג' יו. יש לו 4.8 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 15 דולר.
GIFFT by Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT by Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
Gifft פינו גריג ' יו פורץ עם אגס תוסס ופירות טרופיים, מאוזן בחומציות חדה ורעננות מעודנת באלגנטיות. היין מציע ניחוחות פרי והדרים מאבן בשלה, ומציג טעמים של מלון, נקטרינה ולימון מאיר, המסיימים קלילים ומרעננים.