אווז צלוי לחג המולד של גורדון
אווז צלוי חג המולד של גורדון יכול להיות רק המנה העיקרית שאתה מחפש. מנה אחת מכילה 2494 קלוריות, 107 גרם של חלבון ו227 גרם של שומן. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים.. זה יכול להיות מהנה בכל עת, אבל זה טוב במיוחד עבור חג המולד. מתכון זה של מזון טוב BBC דורש עלי טימין, לימונים, לימונים, גבעולי פטרוזיליה. זמן הכנת המתכון כ 4 שעות ו 5 דקות. זוהי אפשרות טובה אם אתה מחפש תפריט ללא גלוטן חלב חינם, הפליאוליתית, ו primal דיאט. מתכונים דומים: אווז צלוי לחג המולד, האווז של חג המולד., ו אווז חג המולד עם זיגוג כתום.
הוראות
לחשב את זמן הבישול: לבשל עבור 10 דקות ב 240c/מאוורר 220c/גז 9, ולאחר מכן להפחית ל 190c/מאוורר 170c / גז 5 ומבשלים 20 דקות לכל ק "ג עבור בינוני נדיר, 32 דקות לכל ק" ג יותר עשוי היטב, בתוספת 30 דקות מנוחה.
אם האווז מוכן-קשקש, ואז לשחרר את החוט ולמשוך את הרגליים והכנפיים קצת זה עוזר הציפור לבשל טוב יותר.
בדוק את החלק הפנימי של הציפור ולהסיר כל giblets או כריות של שומן. באמצעות קצה של סכין חדה, להבקיע קלות את השד ואת הרגל העור בתוך צלב. זה עוזר לשומן לרדת מהר יותר במהלך הקלייה.
מגררים את ההתלהבות מ 4 לימונים ו 3 לימונים.
מערבבים עם 2 כפית מלח ים משובח, 1 כפית אבקת חמישה תבלינים סינית ופלפל, לפי הטעם.
מתבלים את חלל האווז בנדיבות עם מלח, ואז לשפשף את ההדר לערבב היטב לתוך העור ומפזרים כמה בתוך החלל.
דחוף את הפרי המצונן וקומץ קטן של פטרוזיליה, טימין וזרעי מרווה בתוך הציפור ומניח בצד לפחות 15 דקות. ניתן לעשות עד יום קדימה ולשמור בקירור.
תנור חום ל 240C / מאוורר 220C / גז
אם אתה רוצה לתת את הציפור עור זהוב נחמד, חום במחבת גדולה (או פח קלייה כבד מבוסס), באמצעות כמה שמן זית כפות. מחזיק את הציפור על ידי הרגליים (ייתכן שתרצה להשתמש בכפפת תנור), לחץ אותו על השדיים לחום.
לאחר השחמה, למקם את הציפור בדיל הצלייה.
טפטוף עם 3 כפות דבש ברור ומפזרים 1 כפות טימין עלים.
צלי במשך הזמן המחושב, הפיכת החום למטה לאחר 10 דקות כדי 190C / מאוורר 170c / גז
מכסים את האווז בנייר כסף אם הוא מתחיל להשחים יותר מדי.
כל 30 דקות בערך, להשרות את הציפור עם מיצי פאן, ואז לשפוך את השומן דרך מסננת לתוך קערה גדולה חסינת חום. אתה תהיה בסופו של דבר עם לפחות ליטר של שומן עסיסי שמור את זה לתפוחי האדמה וירקות אחרים.
בסוף זמן הבישול, לעזוב לנוח לפחות 30 דקות, מכוסה בחופשיות בנייר כסף. הציפור לא תתקרר, אבל תהיה לחה והרבה יותר קל לגלף.