אורז עם פתיתי בוניטו מזוגגים סויה ושומשום
אורז עם פתיתי בוניטו מזוגגים סויה ושומשום נטול גלוטן,, חלב חינם, ו מנה צדדית. מנה זו מכילה סביב 8 גר' של חלבון, 3 גרם של שומן, וסך הכל 391 קלוריות. מתאים ל-4 מנות. גשו לסופר וקנו רוטב סויה, סאקה, אורז יפני עם דגנים קצרים, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. מתכונים דומים: תרד Ohitashi (סלט תרד יפני עם פתיתי בוניטו), ברוקולי עם סויה, חומץ אורז ושומשום, ו רוטב סויה-שומשום.
הוראות
אם באמצעות פתיתי katsuo bushi מחבילה, להרטיב עם כמה טיפות של סאקה או מים. דק קוצצים katsuo bushi, ואז לבשל במחבת כבדה יבשה מעל חום מתון, ערבוב לעתים קרובות, עד ריחני ויבש בעיקר.
מוסיפים סאקה, סוכר ורוטב סויה ומבשלים מעל חום מתון, ערבוב לעתים קרובות, עד שהתערובת יבשה ומזוגגת. מערבבים זרעי שומשום להתפשט על צלחת כדי להתקרר.
יש לשטוף אורז בקערה בכמה שינויים של מים קרים עד שהמים כמעט ברורים; לנקז היטב מסננת גדולה.
שלב אורז 2 כוסות מים בסיר כבד 3 ליטר ולתת לעמוד 10 דקות. מכסים עם מכסה הדוק ומביאים לרתיחה על חום גבוה. מבשלים לרתיחה מהירה (מכסה יהיה מקשקש וקצף עשוי לטפטף מחוץ למחבת) 5 דקות, או עד המים נספגים.
הסר מהחום ולתת לעמוד, מכוסה, 10 דקות.
מגישים אורז עם ציפוי פתית בוניטו.
* ציפוי פתית Bonito שומר במיכל אטום בטמפרטורת החדר 1 שבוע.