ארז-דג לבן עם צ'ימיצ' ורי
אם יש לכם פלפל, בצל, פלפל, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. נסו צליה: דג לבן מצופה בחמאת כוסברה-ליים, סלמון מצופה ארז, ו סלמון מצופה ארז (מתכונים דומים).
הוראות
מערבבים פטרוזיליה, אורגנו, צלפים, בצל, שום, 3 כפות שמן זית, חומץ ופלפל אדום מרוסק בקערה בינונית. לזרוק לשלב ביסודיות. מתבלים לפי הטעם במלח. להכניס למקרר עד שיהיה מוכן לשימוש.
דגים העונה עם מלח ופלפל לשפשף עם כף הנותרים של שמן זית.
תדליק ארובה אחת מלאה בפחם. כאשר כל הפחם מואר ומכוסה באפר אפור, יוצקים ומסדרים את הגחלים בצד אחד של באח הפחם. הגדר באח בישול במקום, לכסות גריל, ולאפשר לחמם מראש במשך 5 דקות. לחלופין, הגדר מחצית המבערים על גריל גז להגדרת החום הגבוהה ביותר, כיסוי, וחימום מראש במשך 10 דקות. לנקות ולשמן את הסורג הצלייה.
מניחים קרשים על הצד החם של הגריל עד שהם מתחילים לחרוך ולעשן. הפוך קרשים, לעבור לצד מגניב של גריל ומניח דגים על גבי. מכסים גריל ומבשלים עד שהדגים אטומים ומתחילים להתקלף (כ -15 עד 20 דקות).
מגישים מיד עם צ 'ימיצ' ורי.