באניה קאודה (איטלקי שום-אנשובי-סרדין מתאבן)
. כמה אנשים ממש אהבו את המתאבן הזה. גשו לסופר וקנו חמאה, פילה אנשובי, שום ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. וזה די גרוע. מתכונים דומים: באניה קאודה (שום חם piedmontese-מטבל אנשובי), פלפלים עם שום - רוטב אנשובי / Peperoni con Bagna Cauda, ו שוקו חם איטלקי {Cioccolata Calda}.
הוראות
מניחים את שמן קנולה במחבת וחום מעל חום בינוני. מערבבים את השום, ומבשלים עד חום זהוב, על 5 דקות.
מוסיפים את החמאה, האנשובי והסרדינים. מבשלים ומערבבים עד מעורבב היטב, 10 עד 15 דקות.