בייקון ריבה
בייקון ריבה היא ללא גלוטן תבלין. מנה אחת מכילה 229 קלוריות, 7 גר' של חלבון, ו 18 גרם שומן. המתכון הזה מכסה %4 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. גשו לסופר וקנו מלח כשר, סוכר חום, בייקון ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. לא הרבה אנשים עשו את המתכון הזה, זמן הכנת המתכון כ 55 דקות. נסו בייקון וריבת ויסקי, ריבת ברי דובדבן, ו ריבת אפרסק ריבס (מתכונים דומים).
הוראות
מניחים את הבייקון בסיר כבד-תחתית גדול או תנור הולנדי על חום בינוני ומבשל, ערבוב מדי פעם, עד השומן שניתנו והבייקון מתחיל חום, כ -10 עד 15 דקות.
מוסיפים את הבצל, מתבלים במלח, ומבשלים, ערבוב מדי פעם, עד הבצל השחה, כ 5 דקות.
מוסיפים את הסוכר ומערבבים לשלב.
הוסף 1 כוס של מרק או מלאי ולהביא אותו לרתיחה, גירוד את חתיכות השחמה מהחלק התחתון של הסיר. המשך להתבשל, ערבוב מדי פעם, עד התערובת התעבה וכמעט כל הנוזל התאדה, על 8 עד 10 דקות.
להוסיף 1 כוס יותר של מרק או מלאי ומבשלים, ערבוב מדי פעם, עד התערובת התעבה וכמעט כל הנוזל התאדה, על 8 עד 10 דקות.
מוסיפים את הכוס הנותרת של מרק או מלאי, דבש, Espelette, מלח נמדד, פלפל שחור ומערבבים לשלב.
מעבירים את התערובת לבלנדר ושומרים את הסיר. להתמזג עד חלקה, הסרת הכובע הקטן ממכסה בלנדר (מכסה לשפוך) ומכסה את החלל עם מגבת מטבח (זה מאפשר קיטור לברוח ומונע את המכסה מפני פקיעה).החזירו את התערובת לסיר השמור, הניחו אותו על אש בינונית גבוהה, ובישלו, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהוא מצטמצם לכ - 1 1/2 כוסות, כ-6 עד 8 דקות.
הסר מהחום ומערבבים בחמאה. (בשלב זה, ריבת הבייקון יכולה להיות מקוררת לטמפרטורת החדר ומקוררת במיכל אטום עד 2 שבועות. לחמם מחדש לפני השימוש.)