ברוקולי בגריל עם רוטב אנשובי
ברוקולי בגריל עם רוטב אנשובי הוא ללא גלוטן, חלב חינם, וראשוני מנה צדדית. מתאים ל-6 מנות. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 7 גר' של חלבון, 19 גרם של שומן, וסך הכל 243 קלוריות. אם יש לכם ברוקולי, מיץ לימון, אנשובי ארוז בשמן, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זה מושלם עבור יום העצמאות. זמן הכנת המתכון כ 30 דקות. עם כפית ציון של 91% המנה הזו מעולה. נסו אסקרול וסלט ברוקולי קלוי עם רוטב אנשובי, סינטה בגריל עם אנשובי-חמאת לימון וברוקולי רב, ו ברוקולי בגריל עם רוטב שקדים (מתכונים דומים).
הוראות
תדליק גריל. להביא סיר בינוני של מים מצויד עם תוספת קיטור לרתיחה.
חותכים את ראשי הברוקולי לאורכו לרבעים, ומשאירים את הפרחים מחוברים לגבעול הארוך. לקלף את הגבעולים. קיטור הברוקולי עד ירוק בהיר, על 5 דקות.
להעביר את הברוקולי לקערה גדולה ולזרוק עם 2 כפות של שמן זית. מתבלים במלח ופלפל.
בבלנדר או מעבד מיני, לשלב את אנשובי, מיץ לימון ורוזמרין ו מחית עד חלקה. עם בלנדר על, לאט לשפוך את הנותרים 1/2 כוס שמן זית. מתבלים את רוטב האנשובי במלח ופלפל.
גריל ברוקולי על חום גבוה, מסתובב, עד חרוך קלות בכל רחבי, על 5 דקות.
מעבירים את הברוקולי למגש ומטפטפים עם חלק מהרוטב.