דבש-קרמל אגסים עם פלאן כתום-וניל נטול גלוטן, וצמחוני מנה צדדית. מנה אחת מכילה 852 קלוריות, 7 גר' של חלבון, ו 43 גרם שומן. המתכון הזה מכסה %12 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 10 מנות. מתכון זה אופייני למטבח האירופי. אם יש לכם דבש, שמנת כבדה, שמן צמחי, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. מתכונים דומים: פלאן דלעת כתום מקורמל, פלאן וניל-כתום, ו אגסים עלומים עם רוטב יוגורט וניל-דבש.
הוראות
1
בסיר בינוני, לשלב את החלב עם השמנת, חצי גרידת התפוז, חצי שעועית וניל ו 2/3 כוס הסוכר ולהביא רק לרתיחה.
מרכיבים שתצטרך
1 גרגיר וניל שלם, מפוצל
גרידה כתומה
דובדבני Rainier טריים, מגולענים וחצויים
ליקוריץ צהוב וירוק
2 כוסות גבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקו
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
2
תן לחביצה להתקרר לטמפרטורת החדר, ואז לטאטא בחלמונים וביצים שלמות.
מרכיבים שתצטרך
(קיבלר)
זנים של פטריות
1 טיפות מסטיק כתומות גדולות
ציוד שתשתמש בו
לימון סחוט טרי, או לפי הטעם
3
מעבירים את הפודינג לקערה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר בין לילה.
מרכיבים שתצטרך
1 טיפות מסטיק כתומות גדולות
גבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקו
ציוד שתשתמש בו
כגון גבינות לטאקו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
4
מחממים התנור ל 25
ציוד שתשתמש בו
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
5
קל מעיל עשר 3-4 אונקיות ramekins עם שמן צמחי ולסדר אותם במחבת קלייה. מסננים את פודינג לתוך כוס גדולה מדידת כוס ויוצקים אותו לתוך ramekins, למלא אותם כשלושה רבעים מלאים.
מרכיבים שתצטרך
2 קופסאות 15 אונקיות הומייני, סחוטות ושטיפות
1 טיפות מסטיק כתומות גדולות
ציוד שתשתמש בו
נטיפי הודו צלויים
קליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובה
1/2 על 5 1/2 על 2 אינץ') בריוש כיכר, פרוס בעובי 3/16 אינץ', קרום הוסרו
6
הוסף מספיק מים חמים למחבת הצלייה כדי להגיע באמצע הדרך במעלה צידי ramekins.
מרכיבים שתצטרך
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
ציוד שתשתמש בו
קליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובה
1/2 על 5 1/2 על 2 אינץ') בריוש כיכר, פרוס בעובי 3/16 אינץ', קרום הוסרו
7
מעבירים את מחבת הקלייה לתנור ואופים במשך כשעה או עד שהפלאן מוגדר. בזהירות להסיר את ramekins מאמבט המים ולתת להם להתקרר לטמפרטורת החדר. מקררים את הפלאן עד שמצונן היטב, בערך 4 שעות.
מרכיבים שתצטרך
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
ציוד שתשתמש בו
קליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובה
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
1/2 על 5 1/2 על 2 אינץ') בריוש כיכר, פרוס בעובי 3/16 אינץ', קרום הוסרו
8
בינתיים, בסיר גדול, לשלב את המים עם גרידת לימון ואת 2 כוסות הנותרים של סוכר, גרידת תפוזים שעועית וניל. מביאים לרתיחה, ערבוב כדי לפזר את הסוכר.
מרכיבים שתצטרך
1 גרגיר וניל שלם, מפוצל
גרידה כתומה
כסף ללא נעליים
ליקוריץ צהוב וירוק
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
9
מוסיפים את האגסים ומכסים בצלחת חסינת חום או מכסה סיר שהוא מעט קטן יותר מהסיר, כדי לשמור על האגסים שקועים. מבשלים על חום נמוך בינוני עד האגסים הם רק רך וסכין מוכנס בחלק העבה ביותר יוצא בקלות, על 15 דקות. באמצעות כף מחוררת, להעביר את האגסים למגש.
מרכיבים שתצטרך
4 כפיות אגוזי מלך קצוצים
ציוד שתשתמש בו
Ball® או Kerr® Pint עם מכסים ורצועות
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף
10
בואו אגסים וציד נוזלי מגניב בנפרד.
מרכיבים שתצטרך
4 כפיות אגוזי מלך קצוצים
11
מחלקים את החמאה והדבש בין 2 מחבת גדולה ומביאים לרתיחה. מבשלים מעל חום גבוה, ערבוב מדי פעם, עד מוזהב קלות, על 4 דקות.
מרכיבים שתצטרך
תוספת מוקצפת ודובדבני מרשינו עם גבעולים, לא חובה
1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים
12
מוסיפים חצי מהאגסים לכל מחבת, חותכים את הצד ומבשלים, מסתובבים מדי פעם, עד להזהבה ומתחילים לקרמל, בערך 12 דקות.
מרכיבים שתצטרך
4 כפיות אגוזי מלך קצוצים
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
13
הוסף 3/4 כוס של הנוזל הלא חוקי אגס שמורות לכל מחבת ומבשל על חום מתון, מפנה ושפוך את האגסים, עד הנוזל מפחית לסירופ עבה, כ 8 דקות. באמצעות כף מחוררת, להעביר את האגסים למגש. מערבבים 2 כפות של הנוזל הלא חוקי לתוך כל מחבת כדי לדלל את הסירופ.
מרכיבים שתצטרך
4 כפיות אגוזי מלך קצוצים
להתיז תמצית וניל
ציוד שתשתמש בו
Ball® או Kerr® Pint עם מכסים ורצועות
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
14
יוצקים את הרוטב על האגסים.
מרכיבים שתצטרך
4 כפיות אגוזי מלך קצוצים
פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
15
הפעל סכין עם להב דק סביב flans כדי לשחרר אותם ולטבול את החלק התחתון של כל ramekin במים חמים. מעל כל פלאן עם צלחת קינוח היפוך; מחזיק את ramekin וצלחת יחד, לתת את המנה לנער טוב כדי unmold את פלאן. מסדרים 2 חצאי אגס לצד כל פלאן.
מרכיבים שתצטרך
עלי בזיליקום טריים, שטופים ומרוקנים
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
4 כפיות אגוזי מלך קצוצים
ציוד שתשתמש בו
1/2 על 5 1/2 על 2 אינץ') בריוש כיכר, פרוס בעובי 3/16 אינץ', קרום הוסרו
2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך
ספרדית עובדת ממש טוב עם Tempranillo, Albarino, ו Grenache. כאשר זיווג יין עם מנות ספרדיות, למה לא בצע את הכלל "מה גדל יחד הולך ביחד"? אנו ממליצים albariño עבור יין לבן garnachan ו tempranillo עבור אדום. ה-CVNE Seleccion de Fincas Tempranillo עם דירוג של 4.3 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 17 דולר לבקבוק.