המרק החריף של סבתא
זה הביא לך על ידי טעם של הבית. אם ניקח בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה מרוויח ציון מדהים של 27%, וזה לא כל כך גדול. שורש סלרי שמנת ומרק תפוחים של סבתא סמית, מרק דלעת עם מכשפות פומפרניקל וטיפות דם חריפות (מרק דלעת קלוי חריף עם טוסט פומפרניקל), ו סבתא ההלבשה דומים מאוד למתכון הזה.
הוראות
מניחים עוף ומים בקומקום מרק גדול. מכסים ומביאים לרתיחה; שומן רזה. מנמיכים את האש; מכסים ומבשלים במשך 2 שעות או עד עוף נופל עצם.
מרק זן; לחזור לקומקום. אפשר לעוף להתקרר; מתפרקים וחותכים לגושים. שומן רזה מן המרק. מחזירים עוף למרק יחד עם סלרי, גזר ובצל.
מניחים תבליני כבישה בכדור תה או בשקית בד גבינה; הוסף למרק. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש; מכסים ומבשלים במשך שעה 1.
הסר תבלינים; מוסיפים מלח אם רוצים, מרק, פלפל ואטריות. מבשלים 10-15 דקות או עד שהאטריות רכות.