ירכיים עוף ברוטב סויה עם פטריות שיטאקה
המתכון הזה מתאים לרגישים לגלוטן וחלב. גשו לסופר וקנו מיץ לימון, שמן צמחי, רוטב חריף ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. נסו Pyogo Bohsot (פטריות שיטאקה במרינדה), אטריות אורז עם טופו במרינדה ופטריות שיטאקה, ו עוף מאודה פטריות שיטאקה (מתכונים דומים).
הוראות
בתבנית אפייה, לשלב את רוטב הסויה, שום, זנגביל ורוטב חם. מערבבים ב 1/2 כוס מים.
הוסף את הירכיים עוף ולהפוך מעיל. מכסים ומקררים במשך 1 שעה, פונה כמה פעמים.
תביא את העוף לטמפרטורת החדר. זרוק חצי מהמרינדה.
אופים את העוף במשך 40 דקות, צולה כמה פעמים.
בינתיים, מחממים את השמן במחבת גדולה ולא דביקה.
מוסיפים את שיטאקה, מלח ופלפל; מבשלים מעל חום גבוה בינוני במשך 4 דקות.
מוסיפים את הבצל הירוק ומבשלים על אש מתונה במשך 5 דקות. מערבבים במיץ לימון ושמן אגוז ומגישים עם העוף.