מטבל גזר מתובל בסגנון מרוקאי
תמיד כיף שיש עוד מתכון של hor d ' oeuvre, אז תנו הזדמנות ל בסגנון מרוקאי מטבל גזר חריף. מנה זו מכילה כ 5 גר' של חלבון, 58 גרם של שומן, וסך הכל 742 קלוריות. המתכון הזה מכסה %28 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 2 מנות. זה יהיה להיט בחג ההסופרבול שלך. גשו לסופר וקנו שמן זית כתית מעולה, מלח כשר, סוכר ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 25 דקות. נסו עוף בסגנון מרוקאי עם סלט גזר וכתום, מטבל גבינת פטה חריף, ו מרק גזר מרוקאי (מתכונים דומים).
הוראות
מניחים גזר בסיר גדול ומכסים במים על ידי 1/2 אינץ'.
מוסיפים סוכר 1 כפית מלח. מביאים לרתיחה על חום גבוה ומבשלים, ערבוב מדי פעם, עד הגזר רך, הנוזל התאדה, כ 15 דקות. המשך לבשל, ערבוב כל הזמן, עד הסוכר הוא צבע קרמל בלונדיני זהוב, על 5 דקות יותר.
הסר מהחום ומיד להוסיף חצי כוס מים.
מעבירים גזר וקרמל לקערה של מעבד מזון.
מוסיפים כמון, כוסברה, שום, זנגביל, צלפים, זיתים, פטרוזיליה (או כוסברה), ואת הריסה. דופק עד הגזרים קצוצים בערך, 6 עד 8 פולסים של שנייה אחת, מגרד את הצדדים של המעבד לפי הצורך. עם ריצת מעבד, טפטוף ברוב שמן הזית, שמירת כמה כפות לקישוט. מתבלים בטעם עם יותר מלח.
מעבירים לקערה הגשה, טפטוף עם שמן זית שנותר, ומגישים עם יתד שטוח חם.