מרק עגבניות צלוי
אם יש לכם עלי דפנה, ציר עוף, עגבניות ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתם יכולים להכין אותם. הכנת המנה לוקחת כ 1 שעה ו 10 דקות. עם כפית ציון של 59% המנה הזאת די טובה. אם אהבתם את המתכון הזה, אנו ממליצים לנסות גם : אש קלוי מרק עגבניות עם חומוס קלוי, מרק עגבניות צלוי, ו קלוי-מרק עגבניות.
הוראות
מחממים תנור ל 450 מעלות F.
לשטוף, הליבה לחתוך את העגבניות לחצאים.
מורחים את העגבניות, שיני שום ובצל על מגש אפייה. אם משתמשים עגבניות שרי גפן לקישוט, להוסיף אותם גם, משאיר אותם שלם על הגפן.
טפטוף עם 1/2 כוס שמן זית ועונה עם מלח ופלפל. צלוי במשך 20 עד 30 דקות, או עד קרמל.
הסר עגבניות קלויות, שום ובצל מהתנור ולהעביר לסיר מלאי גדול (להפריש עגבניות הגפן קלוי לאחר מכן).
הוסף 3/4 ממניות העוף, עלי דפנה וחמאה. מביאים לרתיחה, להפחית את החום ומבשלים במשך 15 עד 20 דקות או עד הנוזל מופחת בשליש.
לשטוף ולייבש עלי בזיליקום, אם משתמשים, ולהוסיף לסיר. השתמש בבלנדר טבילה כדי לטחון את המרק עד חלקה. להחזיר מרק לחום נמוך, להוסיף שמנת ולהתאים עקביות עם הנותרים ציר עוף, במידת הצורך. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל שחור טחון טרי.
מקשטים בקערה עם 3 או 4 עגבניות שרי בגפן קלוי ומעט שמנת כבדה.