קושימומחה
מוכן ב55 דק.
מנות8
ציון בריאות4
מגזין

ניוקי בטטה עם חמאה חומה של קינמון מייפל

ניוקי בטטה עם חמאה חומה של קינמון מייפל
ניוקי בטטה עם חמאה חומה קינמון מייפל הוא מתכון צמחוני ללא גלוטן, לקטו אובו וראשוני עם 8 מנות. חלק אחד של המנה הזו מכיל בערך 4 גרם חלבון , 14 גרם שומן ובסך הכל 250 קלוריות . תמורת 75 סנט למנה , מתכון זה מכסה 11% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. 48 אנשים התרשמו מהמתכון הזה. זהו מתכון במחיר סביר מאוד לחובבי האוכל הים תיכוני. אם יש לכם מלח, סירופ מייפל, עלי מרווה ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 55 דקות . זה עובד היטב בתור מזנון. אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 42% , שהוא מוצק. מתכונים דומים: ניוקי בטטה עם חמאה חומה קינמון מייפל , ניוקי בטטה עם חמאה חומה קינמון מייפל , וניוקי בטטה עם חמאה חומה ומרווה .

הוראות

1
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
2
לניוקי: מחממים את התנור ל-425 מעלות F.
מרכיבים שתצטרך
ניוקיניוקי
ציוד שתשתמש בו
3/4 כוס (ארוז) פרמזן מגוררת דק3/4 כוס (ארוז) פרמזן מגוררת דק
3
מחוררים את הבטטה עם מזלג.
מרכיבים שתצטרך
3 פאונד בטטה (בערך 4 גדולות), קלופים וחתוכים לקוביות3 פאונד בטטה (בערך 4 גדולות), קלופים וחתוכים לקוביות
4
אופים את הבטטות עד שהם רכים ומבושלים לגמרי, בין 40 ל-55 דקות, תלוי בגודל. מצננים מעט.
מרכיבים שתצטרך
3 פאונד בטטה (בערך 4 גדולות), קלופים וחתוכים לקוביות3 פאונד בטטה (בערך 4 גדולות), קלופים וחתוכים לקוביות
ציוד שתשתמש בו
3/4 כוס (ארוז) פרמזן מגוררת דק3/4 כוס (ארוז) פרמזן מגוררת דק
5
חותכים לשניים וגורפים את הבשר לקערה גדולה. מועכים את הבטטות ומעבירים לכוס מדידה גדולה כדי לוודא שהבטטה מדדה כ-2 כוסות.
מרכיבים שתצטרך
3 פאונד בטטה (בערך 4 גדולות), קלופים וחתוכים לקוביות3 פאונד בטטה (בערך 4 גדולות), קלופים וחתוכים לקוביות
ציוד שתשתמש בו
כוס מדידהכוס מדידה
1/2 כוס צנוברים קצוצים1/2 כוס צנוברים קצוצים
6
מעבירים את הפירה הבטטה בחזרה לקערה הגדולה.
מרכיבים שתצטרך
3 פאונד בטטה (בערך 4 גדולות), קלופים וחתוכים לקוביות3 פאונד בטטה (בערך 4 גדולות), קלופים וחתוכים לקוביות
ציוד שתשתמש בו
1/2 כוס צנוברים קצוצים1/2 כוס צנוברים קצוצים
7
מוסיפים את גבינת הריקוטה, המלח, הקינמון והפלפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מרכיבים שתצטרך
מוצרלה מגוררת, לקישוט, לא חובהמוצרלה מגוררת, לקישוט, לא חובה
1 כפית תמצית וניל, או פולי וניל בגודל 1 אינץ'1 כפית תמצית וניל, או פולי וניל בגודל 1 אינץ'
16 צדפות גולמיות על חצי הקליפה16 צדפות גולמיות על חצי הקליפה
צנצנת פרוסות ג'ינג'ר כבוש, סחוטותצנצנת פרוסות ג'ינג'ר כבוש, סחוטות
8
מוסיפים את הקמח, 1/2 כוס בכל פעם עד שנוצר בצק רך. מקמחים קלות משטח עבודה ומניחים את הבצק בכדור על משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים שווים.
מרכיבים שתצטרך
1/8 כפית פתיתי פלפל מתוק יבשים, לא חובה1/8 כפית פתיתי פלפל מתוק יבשים, לא חובה
נקניק מרווה בתפזורתנקניק מרווה בתפזורת
9
מגלגלים כל כדור לחבל ברוחב 1 אינץ'.
מרכיבים שתצטרך
ג'לפנוס כבוש, פרוס או קצוץג'לפנוס כבוש, פרוס או קצוץ
10
חותכים כל חבל לחתיכות בגודל 1 אינץ'.
11
מגלגלים את הניוקי על שיניים של מזלג.
מרכיבים שתצטרך
ניוקיניוקי
ג'לפנוס כבוש, פרוס או קצוץג'לפנוס כבוש, פרוס או קצוץ
12
מעבירים את הניוקי שנוצרו לתבנית אפייה גדולה. ממשיכים עם הניוקי הנותר.
מרכיבים שתצטרך
ניוקיניוקי
ציוד שתשתמש בו
ממרח גבינת שמנת ג'לפנו פיקנטי פילדלפיהממרח גבינת שמנת ג'לפנו פיקנטי פילדלפיה
13
בינתיים מביאים סיר גדול עם מים מומלחים לרתיחה על אש גבוהה.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס מים חמימים (110° עד 115°), מחולקים1 כוס מים חמימים (110° עד 115°), מחולקים
ציוד שתשתמש בו
1 פחית רסק עגבניות של 15 אונקיות1 פחית רסק עגבניות של 15 אונקיות
14
מוסיפים את הניוקי ב-3 קבוצות ומבשלים עד שהם רכים אך עדיין יציב לביס, תוך ערבוב מדי פעם, כ-5 עד 6 דקות.
מרכיבים שתצטרך
ניוקיניוקי
15
מסננים את הניוקי בעזרת כף מחוררת על תבנית עם נייר אפייה. אוהלו בנייר כסף לשמירה על החום וממשיכים עם הניוקי הנותר.
מרכיבים שתצטרך
ניוקיניוקי
ציוד שתשתמש בו
1 1/2 פאונד שעועית ירוקה, קצוות קצוצים, חתוכים לחצי1 1/2 פאונד שעועית ירוקה, קצוות קצוצים, חתוכים לחצי
ממרח גבינת שמנת ג'לפנו פיקנטי פילדלפיהממרח גבינת שמנת ג'לפנו פיקנטי פילדלפיה
4 עגבניות שזיפים, מזרעות וקצוצות גס4 עגבניות שזיפים, מזרעות וקצוצות גס
16
לרוטב החמאה החומה: בזמן שהניוקי מתבשלים ממיסים את החמאה במחבת גדולה על אש בינונית. כשהחמאה נמסה מוסיפים את עלי המרווה. ממשיכים לבשל, מערבבים את החמאה מדי פעם, עד שהקצף שוכך ומוצקי החלב מתחילים להשחים.
מרכיבים שתצטרך
מרווהמרווה
ניוקיניוקי
1/2 כפית מלח, ועוד עבור מי פסטה1/2 כפית מלח, ועוד עבור מי פסטה
שורש ג'ינג'ר טרי, טחון או מגורר עם פומפיה ידנית או כלי מיקרו-מטוסשורש ג'ינג'ר טרי, טחון או מגורר עם פומפיה ידנית או כלי מיקרו-מטוס
ליטר חלב מלא, 1/4 כוס שמורהליטר חלב מלא, 1/4 כוס שמורה
ציוד שתשתמש בו
3 כפות שומשום, 2 כפות ידיים3 כפות שומשום, 2 כפות ידיים
17
מסירים את המחבת מהאש. מערבבים פנימה את הקינמון, סירופ המייפל, המלח והפלפל. זהירות, התערובת תבעבע. מערבבים בעדינות את התערובת. כשהבועות שוככות, זורקים את הניוקי המבושלים בחמאה החומה.
מרכיבים שתצטרך
סירופ מייפל טהור (רצוי בדרגה B), בתוספת 4 כפיות להגשהסירופ מייפל טהור (רצוי בדרגה B), בתוספת 4 כפיות להגשה
1 כפית תמצית וניל, או פולי וניל בגודל 1 אינץ'1 כפית תמצית וניל, או פולי וניל בגודל 1 אינץ'
ניוקיניוקי
1/2 כפית מלח, ועוד עבור מי פסטה1/2 כפית מלח, ועוד עבור מי פסטה
16 צדפות גולמיות על חצי הקליפה16 צדפות גולמיות על חצי הקליפה
צנצנת פרוסות ג'ינג'ר כבוש, סחוטותצנצנת פרוסות ג'ינג'ר כבוש, סחוטות
ציוד שתשתמש בו
3 כפות שומשום, 2 כפות ידיים3 כפות שומשום, 2 כפות ידיים
18
מעבירים את הניוקי לכלי הגשה ומגישים מיד.
מרכיבים שתצטרך
ניוקיניוקי

יין מומלץ: קיאנטיname, ורדיקיו., Trebbiano

ניתן לשלב ניוקי עם קיאנטי, ורדיצ'יו וטרביאנו. האיטלקים יודעים אוכל והם יודעים יין. Trebbiano ו-Verdicchio הם יינות לבנים איטלקיים שמשתלבים היטב עם דגים ובשר לבן, בעוד קיאנטי הוא אדום איטלקי נהדר למנות כבדות ונועזות יותר. Famille Vincent Cremant de Bourgogne עם דירוג 4 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה כ-24 דולר לבקבוק.
Famille Vincent Cremant de Bourgogne
Famille Vincent Cremant de Bourgogne
מענבי השרדונה נוצץ זה מעניק ברית לרעננות, גוף וחלקות. הקרמנט ברוט יבש ומציע בועות עדינות (1.5 מיליון/30 דקות - ספרנו אותן אבל אתם לא חייבים להאמין לי בשביל זה!), רמזים לפרחים באף, פריכים ופירותיים בחך. זוהי קלאסיקה נהדרת לכל אירוע חגיגי.