ניוקי בטטה עם חמאה חומה קינמון מייפל הוא מתכון צמחוני ללא גלוטן, לקטו אובו וראשוני עם 8 מנות. חלק אחד של המנה הזו מכיל בערך 4 גרם חלבון , 14 גרם שומן ובסך הכל 250 קלוריות . תמורת 75 סנט למנה , מתכון זה מכסה 11% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. 48 אנשים התרשמו מהמתכון הזה. זהו מתכון במחיר סביר מאוד לחובבי האוכל הים תיכוני. אם יש לכם מלח, סירופ מייפל, עלי מרווה ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 55 דקות . זה עובד היטב בתור מזנון. אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 42% , שהוא מוצק. מתכונים דומים: ניוקי בטטה עם חמאה חומה קינמון מייפל , ניוקי בטטה עם חמאה חומה קינמון מייפל , וניוקי בטטה עם חמאה חומה ומרווה .
מוסיפים את גבינת הריקוטה, המלח, הקינמון והפלפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מרכיבים שתצטרך
מוצרלה מגוררת, לקישוט, לא חובה
1 כפית תמצית וניל, או פולי וניל בגודל 1 אינץ'
16 צדפות גולמיות על חצי הקליפה
צנצנת פרוסות ג'ינג'ר כבוש, סחוטות
8
מוסיפים את הקמח, 1/2 כוס בכל פעם עד שנוצר בצק רך. מקמחים קלות משטח עבודה ומניחים את הבצק בכדור על משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים שווים.
מרכיבים שתצטרך
1/8 כפית פתיתי פלפל מתוק יבשים, לא חובה
נקניק מרווה בתפזורת
9
מגלגלים כל כדור לחבל ברוחב 1 אינץ'.
מרכיבים שתצטרך
ג'לפנוס כבוש, פרוס או קצוץ
10
חותכים כל חבל לחתיכות בגודל 1 אינץ'.
11
מגלגלים את הניוקי על שיניים של מזלג.
מרכיבים שתצטרך
ניוקי
ג'לפנוס כבוש, פרוס או קצוץ
12
מעבירים את הניוקי שנוצרו לתבנית אפייה גדולה. ממשיכים עם הניוקי הנותר.
מרכיבים שתצטרך
ניוקי
ציוד שתשתמש בו
ממרח גבינת שמנת ג'לפנו פיקנטי פילדלפיה
13
בינתיים מביאים סיר גדול עם מים מומלחים לרתיחה על אש גבוהה.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס מים חמימים (110° עד 115°), מחולקים
ציוד שתשתמש בו
1 פחית רסק עגבניות של 15 אונקיות
14
מוסיפים את הניוקי ב-3 קבוצות ומבשלים עד שהם רכים אך עדיין יציב לביס, תוך ערבוב מדי פעם, כ-5 עד 6 דקות.
מרכיבים שתצטרך
ניוקי
15
מסננים את הניוקי בעזרת כף מחוררת על תבנית עם נייר אפייה. אוהלו בנייר כסף לשמירה על החום וממשיכים עם הניוקי הנותר.
מרכיבים שתצטרך
ניוקי
ציוד שתשתמש בו
1 1/2 פאונד שעועית ירוקה, קצוות קצוצים, חתוכים לחצי
ממרח גבינת שמנת ג'לפנו פיקנטי פילדלפיה
4 עגבניות שזיפים, מזרעות וקצוצות גס
16
לרוטב החמאה החומה: בזמן שהניוקי מתבשלים ממיסים את החמאה במחבת גדולה על אש בינונית. כשהחמאה נמסה מוסיפים את עלי המרווה. ממשיכים לבשל, מערבבים את החמאה מדי פעם, עד שהקצף שוכך ומוצקי החלב מתחילים להשחים.
מרכיבים שתצטרך
מרווה
ניוקי
1/2 כפית מלח, ועוד עבור מי פסטה
שורש ג'ינג'ר טרי, טחון או מגורר עם פומפיה ידנית או כלי מיקרו-מטוס
ליטר חלב מלא, 1/4 כוס שמורה
ציוד שתשתמש בו
3 כפות שומשום, 2 כפות ידיים
17
מסירים את המחבת מהאש. מערבבים פנימה את הקינמון, סירופ המייפל, המלח והפלפל. זהירות, התערובת תבעבע. מערבבים בעדינות את התערובת. כשהבועות שוככות, זורקים את הניוקי המבושלים בחמאה החומה.
ניתן לשלב ניוקי עם קיאנטי, ורדיצ'יו וטרביאנו. האיטלקים יודעים אוכל והם יודעים יין. Trebbiano ו-Verdicchio הם יינות לבנים איטלקיים שמשתלבים היטב עם דגים ובשר לבן, בעוד קיאנטי הוא אדום איטלקי נהדר למנות כבדות ונועזות יותר. Famille Vincent Cremant de Bourgogne עם דירוג 4 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה כ-24 דולר לבקבוק.
Famille Vincent Cremant de Bourgogne
מענבי השרדונה נוצץ זה מעניק ברית לרעננות, גוף וחלקות. הקרמנט ברוט יבש ומציע בועות עדינות (1.5 מיליון/30 דקות - ספרנו אותן אבל אתם לא חייבים להאמין לי בשביל זה!), רמזים לפרחים באף, פריכים ופירותיים בחך. זוהי קלאסיקה נהדרת לכל אירוע חגיגי.