סורבה שוקולד לבן עם רוטב קלמנטינה חם
סורבה שוקולד לבן עם רוטב קלמנטינה חם נטול גלוטן, וללא לקטוז קינוח. מתכון זה מספק 5 מנות. עם 316 קלוריות, 2 גר' של חלבון, ו 10 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %6 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מתכון זה מהמתכונים שלי יש 1 אוהדים. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. גשו לסופר וקנו מים, תמצית ונילן, מיץ לימון ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. עם כפית ציון של 24% המנה הזאת די גרועה. מתכונים דומים: קלמנטינה טארט עם שוקולד לבן-Macadamia עוגיות קרום, עוגת אוכמניות ללא גלוטן קלמנטינה עם גנאש שוקולד לבן, ו עוגת שוקולד קלמנטינה עם רוטב שוקולד חם.
הוראות
כדי להכין סורבה, להביא מיץ קלמנטינה 1/2 כוס לרתיחה בסיר קטן. להפחית חום; מבשלים עד מופחת 1/4 כוס (כ 12 דקות).
מניחים שוקולד בקערה גדולה.
שלב 2 1/2 כוסות מים 3/4 כוס סוכר בסיר קטן; להביא לרתיחה. לבשל 1 דקה; להסיר מהחום.
יוצקים על שוקולד; בואו לעמוד 2 דקות. מערבבים בעדינות עם מקצף עד חלקה.
מוסיפים מיץ קלמנטינה מופחת, מיץ לימון 1/2 כוס, ווניל לתערובת שוקולד, ערבוב טוב. מגניב לגמרי.
יוצקים תערובת לתוך פחית המקפיא של מקפיא גלידה; להקפיא על פי הוראות היצרן. כפית סורבה לתוך מיכל בטוח במקפיא; לכסות להקפיא 1 שעה או עד המשרד.
כדי להכין רוטב, לשלב 1 כף מים קורנפלור בקערה קטנה, ערבוב היטב עם מקצף.
שלב 1/2 כוס מיץ קלמנטינה, 1/4 כוס מים, 2 כפיות סוכר, ו 1 כפית מיץ לימון בסיר קטן; להביא לרתיחה.
מוסיפים את תערובת קורנפלור לתערובת מיץ, ומביאים לרתיחה. לבשל 1 דקה או עד מעובה, תוך ערבוב כל הזמן.
הסר מהחום, ומערבבים בעדינות בחלקים קלמנטיין. לכסות ולתת לעמוד 2 דקות.