סטייק עין עם רוטב מחבת חרדל-בירה
צריך מנה עיקרית ללא גלוטן? סטייק עין עם רוטב מחבת חרדל-בירה יכול להיות מתכון סופר לנסות. מתכון זה מספק 2 מנות. עם 651 קלוריות, 47 גר' של חלבון, ו 51 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %25 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. זמן הכנת המתכון כ 20 דקות. גשו לסופר וקנו שמן צמחי, סטייקים, חמאה ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש ב החמאה ללא מלח אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,פודינג שוקולד חלב שקדים כקינוח. נסו צלעות כבש עם רוטב בירה וחרדל, עוף מחבת קל עם רוטב בירה חרדל, ו סמוקי בירה בורגר עם רוטב חרדל שמנת (מתכונים דומים).
הוראות
לטף את הסטייקים יבש עם מגבות נייר ומתבלים היטב מלח ופלפל שחור טחון טרי.
מחממים את השמן במחבת ברזל יצוקה כבדה מעל חום בינוני עד לעישון בלבד.
מוסיפים את הסטייקים וחומים היטב, ללא הפרעה, על 3 עד 4 דקות. הפוך וחזור עד השחמה, כ -3 דקות יותר עבור בינוני-נדיר.
הסר ללוח חיתוך, אוהל עם רדיד, ולתת לנוח במשך 5 דקות.
בינתיים, לחזור מחבת לתנור, להוסיף את שאלוט ומבשלים עד שהתרכך, על 1 דקה. מערבבים את הבירה ומבשלים עד מופחת מעט, על 1 דקה. מערבבים בכל מיצי בשר שנצברו וחרדל.
הסר את המחבת מהחום והוסף את החמאה. לסובב את המחבת כדי להמיס את החמאה או להשתמש להקציף לשלב. מתבלים במלח ופלפל, לפי הטעם, ומסדרים את הסטייקים על צלחות ההגשה.
יוצקים את הרוטב על הסטייקים ומגישים מיד.