קושימומחה
מוכן ב1 ש, 10 דק.
מנות6
ציון בריאות7
מגזין

סטייק פלנק עם רוטב יין

סטייק פלנק עם רוטב יין
סטייק פלנק עם רוטב יין לוקח בערך שעה ו-10 דקות מתחילתו ועד סופו. מתאים ל-6 ומחירו 2 מנות.31 $ למנה. חלק אחד מהמנה הזו מכיל כ -25 גרם חלבון , 10 גרם שומן ובסך הכל 204 קלוריות . זה מושלם ליום האהבה . אדם אחד מצא את המתכון הזה טעים ומשביע. זה עובד היטב כמנה עיקרית זולה למדי. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב אחר דיאטה נטולת גלוטן וראשונית . המתכון הזה מטעם Taste of Home דורש סטייק בקר, שמן זית, יין או בצל ירוק. בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון ספונקולרי לא כל כך יוצא דופן של 26% . משתמשים שאהבו את המתכון הזה אהבו גם סטייק פלנק עם רוטב יין שום , סטייק פלנק ברוטב יין פטריות וספירלות סטייק פלנק עם רוטב פורצ'יני ויין אדום .

הוראות

1
הסר את העור החיצוני מנייר מפקעת השום (אין לקלף או להפריד את השיניים).
מרכיבים שתצטרך
שמן זית כתית מעולה, 2 סיבובים של המחבת ועוד כמה לטפטוףשמן זית כתית מעולה, 2 סיבובים של המחבת ועוד כמה לטפטוף
1 תפוז, גרידה1 תפוז, גרידה
2
חותכים את החלק העליון של פקעת השום; מברישים ב-1/2 כפית שמן. עטפו את הנורה בנייר כסף כבד.
מרכיבים שתצטרך
1 תפוז, גרידה1 תפוז, גרידה
סוכריות אווירסוכריות אוויר
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות
3
אופים ב-425 מעלות למשך 30-35 דקות או עד לריכוך. מצננים 10-15 דקות. סוחטים שום מרוכך לתוך קערה קטנה; מועכים ומניחים בצד.
מרכיבים שתצטרך
1 תפוז, גרידה1 תפוז, גרידה
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
4
מפזרים בסטייק פלפל ומלח. במחבת טפלון גדולה מצופה בספריי בישול, מבשלים סטייק על אש בינונית-גבוהה בשמן הנותר במשך 3-4 דקות מכל צד או עד להשחמה.
מרכיבים שתצטרך
חבילה אחת (1/4 אונקיות) תערובת פודינג שוקולד אינסטנט ללא סוכרחבילה אחת (1/4 אונקיות) תערובת פודינג שוקולד אינסטנט ללא סוכר
8 (U-12) שרימפס8 (U-12) שרימפס
סטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומןסטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומן
1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
5
להפחית את החום לבינוני; להוסיף 1 כף חמאה. מבשלים את הסטייק 4-8 דקות יותר מכל צד או עד שהבשר מגיע למידת העשייה הרצויה (עבור מדיום-רייר, מדחום צריך לקרוא 145°; בינוני, 160°; עשוי היטב, 170°).
מרכיבים שתצטרך
6 צלעות או צלעות חזיר מעצם עצם (8 אונקיות כל אחת)6 צלעות או צלעות חזיר מעצם עצם (8 אונקיות כל אחת)
סטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומןסטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומן
מנגו, קלוף וחתוך לקוביות קטנותמנגו, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשוםרוטב חם שמן שומשום
6
מוציאים ושומרים חם.
7
מוסיפים מרק ויין בהדרגה למחבת, תוך ערבוב כדי לשחרר חתיכות שחומות. להביא לרתיחה. מערבבים פנימה פירה שום. להפחית את החום; מבשלים, ללא כיסוי, עד שהנוזל מצטמצם בחצי.
מרכיבים שתצטרך
1 תפוז, גרידה1 תפוז, גרידה
חבילת אפונת צרור, מופשרת או פחית אחת (15-1/2 אונקיות) אפונה שחורת עיניים, סחוטהחבילת אפונת צרור, מופשרת או פחית אחת (15-1/2 אונקיות) אפונה שחורת עיניים, סחוטה
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
8
מסננים רוטב ומחזירים למחבת; מערבבים פנימה את יתרת החמאה עד להמסה. פורסים דק סטייק על פני התבואה.
מרכיבים שתצטרך
6 צלעות או צלעות חזיר מעצם עצם (8 אונקיות כל אחת)6 צלעות או צלעות חזיר מעצם עצם (8 אונקיות כל אחת)
6 עד 8 ביסקוויטים חמים, מפוצלים6 עד 8 ביסקוויטים חמים, מפוצלים
סטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומןסטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומן
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
9
מפזרים בצל; להגיש עם רוטב.
מרכיבים שתצטרך
20 פרוסות זוקיני דקות20 פרוסות זוקיני דקות
6 עד 8 ביסקוויטים חמים, מפוצלים6 עד 8 ביסקוויטים חמים, מפוצלים

יין מומלץ: פינו נואר, מרלו, קברנה סוביניון

פינו נואר, מרלו וקברנה סוביניון הם אפשרויות נהדרות לסטייק פלנק. בשר בקר ויין אדום הם שילוב קלאסי. בדרך כלל, נתחי בקר רזים יותר משתלבים עם אדומים קלים או בינוניים, כמו פינו נואר או מרלו, בעוד שנתחים שמנים יותר יכולים להתמודד עם אדום נועז, כמו קברנה סוביניון. יין אחד שאתה יכול לנסות הוא Raptor Ridge Shea Vineyard Pinot Noir. יש לו 4.4 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה כ-46 דולר.
Raptor Ridge Shea Vineyard פינו נואר
Raptor Ridge Shea Vineyard פינו נואר
יין שרירי עם צד רך, הבציר הזה של שיאה מציג את עצמו עם ניחוחות של דובדבן שחור, שזיף כהה, סרספרילה, רמז לתפוז מנדרינה ובשרניות מפתה. המשיי הקדמי מוביל לפה מלא של דובדבן כהה, חמוציות ותבלינים. חומצות מוגברות וטאנינים חזקים מציעים התאמה לגיל ותוספת מעצרת למרתף שלך. שילוב עם: חזה ברווז מעושן תה עם סויה להפחתת דובדבנים וג'ינג'ר במרינדה טרי טיפ צלי חזיר אפוי עם זיגוג חמוציות.