סלט מגורר עם פירורי פרושוטו
צריכים ארוחת בוקר ללא גלוטן וראשונית ? סלט מגורר עם פירורי פרוסצ'וטו יכול להיות מתכון מעולה לנסות. מתכון זה מנות ל-8 מנות . מנה אחת מכילה 140 קלוריות , 6 גרם חלבון ו -10 גרם שומן . מתכון זה מ-Foodnetwork דורש תערובת גס של אורגנו, שומר וגזר גס. מההכנה ועד לצלחת, המתכון לוקח כ -20 דקות . לא הרבה אנשים הכינו את המתכון הזה, ואני הייתי אומר שהוא קלע בול. בסך הכל, המתכון הזה מקבל ציון סיני מוצק של 70% . אם אהבתם את המתכון הזה, אולי תאהבו גם מתכונים כמו אבוקדו, חתיכות שוקולד ויוגורט קפוא , סלט פורטובלו בגריל עם פרמז'ן-רג'יאנו מגורר , וסלט אנדיב קלוי עם פרוסצ'וטו, תאנים ופיסטוקים .
הוראות
2 כוסות פרושוטו חתיכות, המתכון מופיע בהמשך
לוויניגרט: בקערה קטנה, טורפים יחד את החומץ והמלח. גבישי המלח אמורים להתמוסס.
טורפים פנימה את החרדל, האורגנו והפלפל השחור. טורפים פנימה באיטיות את שמן הזית עד לקבלת אמולסיה חלקה. מפוררים פנימה את הגבינה הכחולה, אם משתמשים.
יוצקים את הוויניגרט לקערת הגשה ומעבירים אותה ליד השולחן בעזרת כף. מקררים עד להגשה.
הניחו 8 קערות סלט, רצוי מזכוכית שקופה, כך שהאורחים יוכלו לראות את שכבות הירקות. על כל קערה, הניחו שכבה של ארוגולה ולאחר מכן שכבה של שומר. תבלו במלח ופלפל לפי הטעם, ופיזרו כף פרמזן וכף אחת של פרושוטו חתיכות מעל השומר. לאחר מכן, הניחו שכבה של קישואים ושכבה של כרוב אדום. שוב, תבלו במלח ופלפל לפי הטעם ופיזרו פרמזן ופרושוטו חתיכות. הניחו שכבת גזר מעל וסיימו בקמצוץ קטן של פרמזן ופרושוטו חתיכות.
הגישו את הסלטים בטמפרטורת החדר. העבירו את הוויניגרט לשולחן. אפשרו לאורחים להכין את הסלטים שלהם ולערבב את השכבות.