קושימומחה
מוכן ב1 ש, 15 דק.
מנות6
ציון בריאות34
מגזין

סלט סלק חריף ושומר

סלט סלק חריף ושומר
סלט סלק חריף ושומר עשוי להיות מתכון טוב להרחבת רפרטואר ההזדקנות שלך. מנה אחת מכילה 194 קלוריות , 4 גרם חלבון ו -10 גרם שומן . מתאים ל-6 מנות. תמורת $1.67 למנה , מתכון זה מכסה 15% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. אדם אחד ניסה ואהב את המתכון הזה. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב אחר דיאטה צמחונית ללא גלוטן, ללא חלב, פליאולית ולקטו אובו . אם יש לכם חומץ טרגון, אשכוליות, חרדל דיז'ון ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעה ו-15 דקות . אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 81% , וזה מעולה. משתמשים שאהבו את המתכון הזה אהבו גם סלט תפוחים וסלק טנגי , סלט סלק צלוי טאנגי וסלט סלק צלוי טאנגי .

הוראות

1
מחממים את התנור ל-400 מעלות F.
ציוד שתשתמש בו
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
2
חותכים את גבעולי הסלק.
מרכיבים שתצטרך
סלק, אדום, זהוב, או Chioggia או כל שילובסלק, אדום, זהוב, או Chioggia או כל שילוב
3
מניחים את הסלק על חתיכה גדולה של נייר אלומיניום, מטפטפים שמן זית ואוטמים את נייר הכסף לקבלת אריזה הדוקה.
מרכיבים שתצטרך
2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות
סלק, אדום, זהוב, או Chioggia או כל שילובסלק, אדום, זהוב, או Chioggia או כל שילוב
ציוד שתשתמש בו
4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות
4
מעבירים לתבנית צלייה קטנה. צולים את הסלקים עד שניתן לנקב אותם בקלות בסכין, כשעה. כשהוא מגניב מספיק כדי להתמודד, שפשפו או קלפו את העור.
מרכיבים שתצטרך
סלק, אדום, זהוב, או Chioggia או כל שילובסלק, אדום, זהוב, או Chioggia או כל שילוב
בגט לחם צרפתי, פרוס וקלויבגט לחם צרפתי, פרוס וקלוי
ציוד שתשתמש בו
קליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובהקליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובה
2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך
5
בינתיים, פורסים את השומר לחצי ודק מאוד (אנחנו אוהבים מנדולינה בשביל זה). משרים במים קרים לפריכות. מחלקים את האשכוליות על קערה אחרת, שומרים את המיץ.
מרכיבים שתצטרך
קמצוץ מלח, ועוד עבור זכוכית זכוכיתקמצוץ מלח, ועוד עבור זכוכית זכוכית
צלפים ארוזים במלח, מושרים, שטופים ומרוקניםצלפים ארוזים במלח, מושרים, שטופים ומרוקנים
טקילה באיכות טובה (מומלץ: 100 אחוז אגבה)טקילה באיכות טובה (מומלץ: 100 אחוז אגבה)
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
ציוד שתשתמש בו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
6
חותכים את הקטעים לשניים.
7
מקציפים 2 כפות ממיץ האשכוליות השמור עם החרדל, החומץ, הדבש ו-1/2 כפית מלח בקערה בינונית. מוסיפים את השמן בהדרגה בזרם יציב לקבלת רוטב קרמי. מתבלים בפלפל לפי הטעם.
מרכיבים שתצטרך
2 אונקיות מיץ אשכוליות אודם2 אונקיות מיץ אשכוליות אודם
מלפפון אנגלי, קלוף, זרע ופרוס דקמלפפון אנגלי, קלוף, זרע ופרוס דק
1 כף חרדל דיז'ון או דגנים מלאים1 כף חרדל דיז'ון או דגנים מלאים
8 (U-12) שרימפס8 (U-12) שרימפס
1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים
1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
לימון סחוט טרי, או לפי הטעםלימון סחוט טרי, או לפי הטעם
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
8
פורסים דק את הסלק עם סכין או על מנדולינה וזורקים לקערה עם 3 כפות רוטב. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומסדרים בצלחות אישיות.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב1 כוס אורז בר, שטוף היטב
סלק, אדום, זהוב, או Chioggia או כל שילובסלק, אדום, זהוב, או Chioggia או כל שילוב
ציוד שתשתמש בו
2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
9
מסננים את השומר, מייבשים היטב. רגע לפני ההגשה, זורקים את השומר, החסה, האשכולית והטרגון עם הרוטב. מחלקים באופן שווה ומניחים על סלק.
מרכיבים שתצטרך
קמצוץ מלח, ועוד עבור זכוכית זכוכיתקמצוץ מלח, ועוד עבור זכוכית זכוכית
אפונה טרייה קליפה או אפונה אורגנית קפואה מופשרתאפונה טרייה קליפה או אפונה אורגנית קפואה מופשרת
1-1/2 כוסות פלפלים אדומים קצוצים1-1/2 כוסות פלפלים אדומים קצוצים
צלפים ארוזים במלח, מושרים, שטופים ומרוקניםצלפים ארוזים במלח, מושרים, שטופים ומרוקנים
סלק, אדום, זהוב, או Chioggia או כל שילובסלק, אדום, זהוב, או Chioggia או כל שילוב
10
מגישים מיד.

יין מומלץ: שרדונה, סוביניון בלאן, Gruener Veltliner

סלט עובד ממש טוב עם שרדונה, סוביניון בלאן וגרונר ולטלינר. לסוביניון בלאן ולגרונר ולטלינר יש תווים עשבים המשלימים לסלטים עם מספיק חומצה כדי להתאים לוויניגרט טארט, בעוד שרדונה יכול להיות בחירה טובה לרוטב שמנת לסלט. השרדונה של 18 מיילים עם דירוג 5 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה כ-36 דולר לבקבוק.
שמונה עשרה מייל שרדונה
שמונה עשרה מייל שרדונה
יצרנית היין ג'סיקה בון פנתה אל חוף סונומה הקריר עבור השרדונה הבהיר והמורכב הזה. פרי אבן קליל, לימון מאייר ומינרליות מושכת באף עוברים לחך קרמי מאוזן על ידי חומציות תוססת. תווים של וניל ועץ אלון מתוק משפרים את מורכבות היין. עבור היינות של Eighteen Miles, ג'סיקה בון (מיקב Passalacqua) מייצרת ענבים מתשעה כינויים שונים, כולם ברדיוס של שמונה עשר מייל מסביב להלדסבורג, קליפורניה. אנא נסה גם מונית של 18 מייל, צין, פינו נואר ופטיט סירה.