סלט סלק קלוי וג'ינג'ר
סלט סלק קלוי וג'ינג'ר נטול גלוטן, וטבעוני ומספק כ 4 מנות. מנה אחת מכילה 176 קלוריות, 4 גר' של חלבון, ו 8 גרם שומן. המתכון הזה מכסה %16 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו מלח כשר, סוכר חום, שמן זית ועוד מספר מצרכים לעשות היום. זה עובד טוב כמו מנות ראשונות. זמן הכנת המתכון כ 1 שעה ו 20 דקות. נסו תרד וסלט סלק קלוי עם ויניגרט זנגביל, תרד וסלט סלק קלוי עם ויניגרט זנגביל, ו סלט סלק צלוי ושאלות על סלק נבול וארוגולה (מתכונים דומים).
הוראות
מבשלים את הסלק: באמצעות סיר גדול מספיק כדי להחזיק את כל הסלק, למלא אותו 3/4 של הדרך עם מים קרים ולהוסיף את הסלק. לתבל את המים בנדיבות עם מלח. להביא את הנוזל לרתיחה עדינה על אש נמוכה. כאשר הסלק רך כאשר פירסינג עם קצה הסכין, לנקז את המים ולאפשר להם להתקרר במשך כ 10 דקות. לקלף אותם על ידי "לנגב" את העור עם מגבת מטבח. לקצץ את החלקים הקשים של צמרות וישבנים עם סכין קטנה לחתוך כל סלק לתוך "חלקים" כמו חתיכות של תפוז.
הפוך את הרוטב: בקערה בינונית, לשלב חומץ סיידר, חומץ בלסמי, סוכר חום ומלח ים ופלפל, לפי הטעם. מערבבים בסלק.
שים את הקערה במקרר ולאפשר סלק להשרות במשך כ 10 עד 15 דקות.
כאשר מוכן לשרת, מוסיפים את שמן הזית, זנגביל ועלי פטרוזיליה. לזרוק מעיל הסלק. השתמש במספריים כדי "לגזור" את עלי המנטה על הסלט ומגישים מיד.