צריך ללא גלוטן ותוספת טבעונית? סמבר יכול להיות מתכון מעולה לנסות. מנה אחת מכילה 263 קלוריות, 14 גרם חלבון ו 4 גר' של שומן. מתאים ל-4 מנות. . אם יש לך עגבניות, אפונה, עיסת תמרינדי, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. , אנו ממליצים לנסות גם : Menthi Kura Sambar-Vendhaya Keerai Sambar-Methi Leaves Sambar, Vankaya Sambar-Kathirikai Sambar - South Indian Brinjal Sambar, ו Palakura Sambar - תרד Sambar - איך לעשות Keerai Sambar.
הוראות
1
מניחים צהוב לפצל אפונה בסיר עם 2 כוסות מים ולהביא לרתיחה. להפחית את החום בינוני נמוך, ומבשלים עד רך, על 15 דקות. בסיר אחר, מערבבים יחד את עיסת התמרינד ומערבבים במים של 1/2 כוס כדי להכין מיץ מימי. מביאים לרתיחה מעל חום בינוני גבוה.
מרכיבים שתצטרך
אפונה מפוצלת צהובה
עיסת תמרינדי
טקילה באיכות טובה (מומלץ: 100 אחוז אגבה)
1 כפית מלח היקורי מעושן
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
2
מוסיפים את הפלפל והעגבנייה למיץ התמרינדי וממשיכים להרתיח עד שהירקות רכים, והנוזל מצטמצם כמעט לחצי.
מרכיבים שתצטרך
מיץ תמרינדי
אטריות ריגטוני מיובשות
1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום
בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'
3
בינתיים, לטחון את זרעי כוסברה, עדשים צהובים, קוקוס וצ ' ילי למשחה באמצעות מרגמה ועלי או מעבד מזון.
מרכיבים שתצטרך
זרעי כוסברה שלמה
פחית תירס בסגנון מקסיקני, סחוט
זילוף בצורת לב
עדשים
ציוד שתשתמש בו
מרגמה ועלי
(כגון ביסקוויטים מארי)
4
מוסיפים את הדבק הזה לרוטב התמרינדי, ומערבבים את העדשים הצהובים עד שהכל מעורבב היטב. מביאים לרתיחה שוב, ואז להסיר מהחום ולהניח בצד.
מרכיבים שתצטרך
תמרינדי.
עדשים
פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
5
מחממים שמן במחבת קטנה על חום בינוני, ומוסיפים את זרעי החרדל, זרעי כמון ואבקת asafoetida. ברגע זרעי החרדל מתחילים לגמגם ואת התערובת ריחנית, להסיר מן החום ומערבבים לתוך sambar.