ספגטי עם עגבנייה ובזיליקום
ספגטי עם עגבניות ובזיליקום דורש בערך שעה מההתחלה ועד הסוף. בבמנה עיקרית זו יש 671 קלוריות , 18 גרם חלבון ו -24 גרם שומן למנה. , מתכון זה מכסה 26% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. מתאים ל-4 מנות. מתכון זה מ- Foodnetwork דורש פלפל, עלי בזיליקום, עגבניות שזיפים וחמאה. אדם אחד מצא את המתכון הזה טעים ומשביע. בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון די טוב של 68% . נסו את הספגטי של סקרפטה עם עגבניות ובזיליקום , ספגטי דלעת עם רוטב עגבניות-בזיליקום , וכדורי בשר ספגטי ורוטב עגבניות-בזיליקום (מתכונים דומים).
הוראות
במחבת רחבה על אש בינונית-גבוהה, מחממים 1/3 כוס שמן זית עד שהוא חם למדי.
מוסיפים את העגבניות, פתיתי הפלפל האדום ומתבלים קלות במלח ובפלפל. (אני תמיד מתחיל ביד קלה עם המלח והפלפל כי ככל שהעגבניות מצטמצמות המלח יתרכז.) בעזרת מועך תפוחי אדמה מועכים את העגבניות דק. (זה יהיה קל יותר לעשות כשהעגבניות מתחילות להתחמם.) מבשלים את העגבניות במשך 20 עד 25 דקות, עד שהעגבניות רכות והרוטב מסמיך.
בינתיים עורמים ומגלגלים את עלי הבזיליקום לגליל וחותכים דק לרוחב לשיפונדה.
מביאים לרתיחה סיר גדול של מים מומלחים בשפע. מבשלים את הספגטי עד שהוא מתרחק מאל דנטה. שומרים מעט ממי בישול הפסטה.
מוסיפים את הפסטה לרוטב ומבשלים על אש בינונית-גבוהה, זורקים בעדינות את הפסטה והרוטב יחד עם כמה כפות עץ והרבה תנועה מוגזמת (אפשר אפילו לנער את המחבת) עד שהפסטה רק רכה רוטב, אם נפרד ממנו שמן כלשהו, נראה כעת מלוכד. (אם הרוטב נראה סמיך מדי, הוסף מעט נוזל בישול לפסטה כדי להתאים אותו.) הורידו את המחבת מהאש וזרקו את החמאה, הבזיליקום והגבינה עם הפסטה באותו אופן (הפסטה צריכה לקבל גוון כתום ) ומגישים מיד.
הערת הטבח: הנה טיפ טוב לקילוף וזריעת עגבניות: הביאו סיר גדול של מים לרתיחה. יש קערה גדולה של מי קרח בקרבת מקום.
חותכים X קטן רדוד בתחתית כל עגבנייה. מכניסים כ-5 עגבניות לסיר ומבשלים כ-15 שניות, ואז מעבירים אותן מיד למי הקרח. (עשו זאת עם שאר העגבניות.) מורידים את הקליפה בעזרת קצה סכין חיתוך. אם העור נדבק, נסה קולפן ירקות בתנועת ניסור עדינה.
חותכים את העגבניות לשניים והשתמש באצבע כדי להוציא את הגרעינים.