עוגת דבש
עוגת דבש היא חלב חינם קינוח. מנה אחת מכילה 422 קלוריות, 6 גר' של חלבון, ו 10 גרם שומן. המתכון הזה מכסה %9 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 10 מנות. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 4 שעות. לך לחנות ותביא קפה, סודה לשתייה, סירופ תירס ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. החלטנו את המתכון הזה ראוי לציון spoonacular של 23%. הציון הזה לא כל כך יוצא מן הכלל. נסו ללא גלוטן עוגת דבש קמח תירס עם קומפוט תות + דבש קצפת, עוגת דבש עם דבש פקאן קרמל, ו עוגת כיפה שוקולד-דבש עם זיגוג שוקולד-דבש (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים תנור ל 350°f עם מתלה באמצע. תרסיס מחבת בנדיבות, כולל צינור מרכזי, עם תרסיס אפייה.
לטאטא יחד קמח, אבקת אפייה וסודה, מלח, ותבלינים בקערה גדולה.
מקציפים ביצים היטב בקערה גדולה אחרת ומקציפים בסוכר, שמן, דבש, קפה וגלידה עד לשילוב טוב.
הפוך היטב במרכז תערובת הקמח ולהוסיף את תערובת הדבש, ולאחר מכן מערבבים עם המקצף עד הבלילה חלקה.
יוצקים את הבלילה למחבת (זה נוזלי מספיק כדי ליישר את עצמו במחבת), ואופים בתנור עד קפיצי למגע ובוחן עוגה יוצא נקי, 45 עד 50 דקות.
תן לעוגה להתקרר במחבת על מדף במשך 20 דקות.
לשחרר את העוגה מהמחבת עם מרית גומי דקה, ולאחר מכן להפוך את העוגה על המדף (ראה הערות של טבחים) מגניב לחלוטין.
להביא חלב קוקוס וסירופ תירס לרתיחה במחבת כבדה קטנה, ערבוב עד בשילוב.
הסר מחבת מחום ולהוסיף שוקולד.
בואו שוקולד לעמוד 1 דקה, ולאחר מכן מערבבים עד שוקולד נמס זיגוג חלק.
בואו זיגוג לעמוד, ערבוב מדי פעם, עד מעובה מעט, אבל עדיין pourable.
להעביר עוגה לצלחת עוגה לאט לשפוך את זיגוג השוקולד על החלק העליון של העוגה, נותן לו לטפטף במורד הצדדים. אם תרצה, לתת את העוגה לעמוד בטמפרטורת החדר עד זיגוג מוגדר.
רק לפני ההגשה, מפזרים זיגוג קל עם מלח ים קשקשי, אם שימוש.
* תרסיס אפייה Nonstick: בדרך כלל, אני לא נוטה להשתמש תרסיסי אפייה nonstick, מעדיף לקו תחתית מחבתות עוגה משומנת עם נייר קלף, ולאחר מכן משמן את הנייר ומשליך את המחבתות כדי להבטיח כי העוגה משחררת בקלות מן המחבתות, אבל העיצוב של מחבת לחמנייה עושה את השיטה בלתי אפשרית. בזמן שפיתחתי את המתכון הזה, היה לי אסון כאשר החצי העליון של עוגה נשאר במחבת Bundt כשניסיתי להפוך את העוגה (וחשבתי שבאמת שיחקתי אותה בטוחה באמצעות מחבת nonstick משומנת היטב, אם כי ישנה). בניסיון הבא שלי, פניתי לתרסיס האפייה הלא-מקל, ומאז, זה עבד כמו קסם. * מדידת שמן ודבש: יש למדוד את שניהם בכוס מדידה נוזלית. השמן מופיע ראשון, כי אם אתה מודד את הדבש בו לאחר מכן, מבלי לשטוף את הכוס, הדבש יחליק החוצה בקלות, עם בקושי כל עזרה נדרשת ממרית גומי. * להפוך את העוגה על מתלה: הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא למקם מתלה מעל החלק העליון של המחבת, ולאחר מכן, מחזיק את המתלה ומחבת יחד, להעיף את מחבת ומתלה עוגה מעל כך העוגה יכול להחליק בבטחה מתוך המחבת על המדף. * קיצוץ שוקולד: הדרך הקלה ביותר לקצוץ שוקולד היא עם סכין לחם משונן ארוך. או שאתה יכול לשבור את השוקולד לריבועים (אם אתה משתמש בבר) ולדפוק אותו במעבד מזון.