עוגת השוקולד בת 16 השכבות של וולפגנג
תמיד כיף שיש עוד מתכון של קינוח, אז תנו הזדמנות ל עוגת שוקולד 16 השכבות של וולפגנג. המתכון הזה מכסה %10 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה זו מכילה סביב 7 גר' של חלבון, 24 גרם של שומן, וסך הכל 461 קלוריות. והוא יספק כ 20 מנות. לא הרבה אנשים הכינו את המתכון הזה, ו-5 היו אומרים שזה פגע במקום. אם יש לכם קמח, סוכר מגורען, אספרסו מיידי, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 5 שעות ו-20 דקות. מתכונים דומים: עוגת האביר האפל (עוגת שכבות שוקולד משולשת), שש שכבות עוגת שוקולד עם מילוי מרשמלו קלוי & ציפוי שוקולד מלט, ו עוגת שכבות שוקולד מתנוונת עם ציפוי שוקולד מיוחד.
הוראות
כדי להכין את עוגת השוקולד: מחממים את התנור ל 375 מעלות F.
חמאה 4 (12 על 18 על 1/2 אינץ') גיליונות אפייה, קו עם נייר קלף ונייר חמאה.
בקערת ערבוב, לשלב את חלמונים ביצה וסוכר מגורען. מבשלים מעל דוד כפול תוך שטוף עד נפח משולש, ועד התערובת מגיעה 110 מעלות F.
בקערת ערבוב אחרת, לנצח את החלבונים ביצה עד פסגות רכות.
מוסיפים את אבקת הסוכר, קצת בכל פעם, וממשיכים להכות עד נוקשה אבל עדיין מבריק.
להקציף 1/4 של מרנג לתערובת חלמון הביצה. מקפלים בעדינות את המרנג שנותר לתערובת.
מערבבים את הקמח, קקאו, ארוחת שקדים ומלח. לנפות בעדינות לקפל לתוך תערובת הביצה, קצת בכל פעם. מחלקים באופן שווה לתוך 4 גיליונות אפייה חמאה עם מרית אופסט, להפיץ באופן שווה.
אופים במשך 10 עד 12 דקות או ספוגי מבושל. שמור ולאפשר להתקרר לחלוטין.
כדי להכין את סירופ הקפה: בסיר, להביא את המים והסוכר לרתיחה במשך 2 דקות. כבה חום ומערבבים באספרסו מיידי. שמור עד הצורך.
כדי להכין את מוס השוקולד: בסיר, להביא את המים והסוכר לרתיחה. נמוך יותר לרתיחה ושמורה. בקערת ערבוב, באמצעות מקציף, מקציפים את חלמוני הביצה במהירות גבוהה עד אור ריבוני. מנמיכים את המהירות ומקציפים בסירופ החם. המשך להכות עד מעט מגניב. מקפלים את השוקולד נמס ולבסוף, לקפל את הקצפת. שמור עד הצורך.
חותכים כל עוגה ל 2 חתיכות אופקית.
מניחים את השכבה הראשונה על חתיכת קרטון.
מברשת עם כמה סירופ פשוט קפה.
מורחים 1/8 של מוס שוקולד באופן שווה על העוגה. למעלה עם שכבה נוספת של genoise ולחזור על התהליך עד שיש לך 8 שכבות של genoise מוברש עם סירופ קפה פשוט מוס שוקולד. צ ' יל במשך 2 שעות.
לקצץ כ 1/4 אינץ ' מכל הצדדים עם סכין משונן כי כבר טבול במים חמים.
יוצקים את גנאש מעל החלק העליון של העוגה, באמצעות מרית אופסט, להפיץ את גנאש כדי לכסות באופן שווה את החלק העליון ואת הצדדים של העוגה. מקררים למשך 20 דקות, או עד שהשוקולד מתקשה. אבק העליון עם אבקת קקאו.
10 אונקיות שוקולד מריר, קצוץ
להביא את השמנת לרתיחה בסיר כבד.
מניחים את השוקולד בקערה חסינת חום.
יוצקים את השמנת על השוקולד ומקציפים עד שהתערובת חלקה. מגניב במקצת.