עוגת שוקולד אגסים הפוך
עוגת שוקולד אגסים הפוך דורשת כשעה ו-15 דקות מתחילתה ועד סופה. חלק אחד מהמנה הזו מכיל כ -3 גרם חלבון , 20 גרם שומן ובסך הכל 295 קלוריות . תמורת 87 סנט למנה תקבלו קינוח שמגיש 8. גשו לחנות וקחו מים, חמאה, קמח עוגה ועוד מספר מצרכים להכנתו היום. אדם אחד שמח שהם ניסו את המתכון הזה. עם ציון של 16% , המנה הזו לא כל כך נהדרת. נסו עוגת שוקולד אגסים הפוכה , עוגת אגסים הפוכה ועוגת אגסים הפוך (מתכונים דומים).
הוראות
במחבת, מביאים 1 כוס מים והברנדי לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לרתיחה. קולפים את האגסים בעזרת קולפן ירקות, חוצים לשניים לאורכם ומסירים את הליבה, הגבעול והסיבים שעוברים במרכז. פורסים לאורך לפרוסות בעובי 1/4 אינץ' ומוסיפים לתערובת הברנדי המבעבעת. (
מוסיפים מספיק מים חמים כדי לכסות את האגסים, במידת הצורך.) שוקו כ-10 דקות, מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר בזמן שאתם מכינים את הבלילה.
מחממים תנור ל-350 מעלות צלזיוס. משמנים את החלק התחתון של תבנית עגולה בעומק של 9 על 2 אינץ' ומניחים נייר פרגמנט על התחתית. לאחר מכן מברישים שכבה דקה של שמן קנולה על גבי נייר הפרגמנט. מנפים יחד קמח עוגה ואבקת קקאו מספר פעמים לאוורור. בקערה נפרדת חסינת חום מערבבים את הביצים והסוכר. מקננים את הקערה עם הסוכר והביצים בקערה נוספת גדולה יותר מלאה במים חמים של כ-2 אינץ'.
טורפים יחד את הביצים והסוכר, נזהרים מאוד לא להתיז לתוכו מים. הרעיון כאן הוא להעלות את הטמפרטורה של תערובת הביצים והסוכר בין 100 ל-120 מעלות F. השתמשו במדחום לממתקים כדי לבדוק את הטמפרטורה. לאחר שהתערובת התחממה, הוציאו את הקערה מקערת המים והקציפו אותה במקצף חשמלי עד שהיא משולשת בערך בנפח והיא דומה למרקם של קצפת רכה. מנפים את 1/3 מהקמח ואבקת הקקאו לתוך קערת הביצים הטרופות והסוכר, ומקפלים יחד. חוזרים על הפעולה עבור כל 1/3 שנותר מתערובת הקמח, ומקפלים יחד לאחר כל הוספה. לאחר מכן, מקפלים פנימה בעדינות את החמאה המומסת והוניל.
מסננים את פרוסות האגסים ומסדרים אותן בתחתית תבנית העוגה. חופפים אותם בתבנית של עיגולים קונצנטריים.
יוצקים את הבלילה על שכבת האגסים, מפזרים באופן שווה, אך אל תמלאו את התבנית יותר מאשר בטווח של 1/2 אינץ' מהקצה העליון של התבנית. דופקים מחבת על השיש - פעם אחת או פעמיים בלבד - כדי לוודא שהבלילה שוקעת בין האגסים, אבל אל תגזימו או תבטלו את כל העבודה הקשה שלכם באיוורור הבלילה!
אופים בתנור עד שהמשטח קופץ בחזרה כשנוגעים בו וקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי, כ-20 עד 25 דקות.
הניחו לעוגה להתקרר בתבנית 10 דקות כדי לאפשר התייצבות, ולאחר מכן בעזרת כפפות לתנור, לוחצים בחוזקה על צלחת הגשה על הקצוות העליונים של התבנית, והופכים את העוגה על הצלחת. החליפו את כל פרוסות האגסים שנעקרו ממקומן. ניתן להגיש את העוגה חמימה או בטמפרטורת החדר.
יין מומלץ: קרם שרי, יציאה, Moscato Dasti
קרם שרי, פורט ומוסקטו ד'אסטי הם אפשרויות נהדרות לעוגה. כלל נפוץ של זיווג יין הוא לוודא שהיין שלך מתוק יותר מהאוכל שלך. קינוחים עדינים הולכים היטב עם מוסקטו ד'אסטי, קינוחים אגוזים עם שמנת שרי וקינוחי קרמל או שוקולד משתלבים היטב עם פורט. יין אחד שאתה יכול לנסות הוא NV Solera Cream Sherry. יש לו 4.5 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה כ-17 דולר.
![NV Solera Cream Shery]()
NV Solera Cream Shery
ל-Solera Cream Shery יש גוון ענבר מבריק ונחושת עמוק. עם ניחוחות חמאה ופקאן, ניחוחות האגוזים המלוחים המתוקים והתבלינים החומים נושאים מבטא קרמלי מורכב. כניסה מתוקה מובילה לחך מעוגל, שופע, בעל גוף בינוני עם סיומת ארוכה ומלאת טעם.