קושימומחה
מוכן ב1 ש, 15 דק.
מנות8
ציון בריאות1
סוגי מאכליםקינוח
מגזין

עוגת שוקולד אגסים הפוך

עוגת שוקולד אגסים הפוך
עוגת שוקולד אגסים הפוך דורשת כשעה ו-15 דקות מתחילתה ועד סופה. חלק אחד מהמנה הזו מכיל כ -3 גרם חלבון , 20 גרם שומן ובסך הכל 295 קלוריות . תמורת 87 סנט למנה תקבלו קינוח שמגיש 8. גשו לחנות וקחו מים, חמאה, קמח עוגה ועוד מספר מצרכים להכנתו היום. אדם אחד שמח שהם ניסו את המתכון הזה. עם ציון של 16% , המנה הזו לא כל כך נהדרת. נסו עוגת שוקולד אגסים הפוכה , עוגת אגסים הפוכה ועוגת אגסים הפוך (מתכונים דומים).

הוראות

1
במחבת, מביאים 1 כוס מים והברנדי לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לרתיחה. קולפים את האגסים בעזרת קולפן ירקות, חוצים לשניים לאורכם ומסירים את הליבה, הגבעול והסיבים שעוברים במרכז. פורסים לאורך לפרוסות בעובי 1/4 אינץ' ומוסיפים לתערובת הברנדי המבעבעת. (
מרכיבים שתצטרך
2 עד 3 אגסים טריים, בשלים אך עדיין מוצקים2 עד 3 אגסים טריים, בשלים אך עדיין מוצקים
עד 3 אגסים טריים, בשלים אך עדיין מוצקיםעד 3 אגסים טריים, בשלים אך עדיין מוצקים
1/4 כוס פלוס 1 כף אבקת קקאו לא ממותק1/4 כוס פלוס 1 כף אבקת קקאו לא ממותק
חצאי אגסים בסירופחצאי אגסים בסירופ
אורז ארוך במיוחד של קנילה®אורז ארוך במיוחד של קנילה®
ציוד שתשתמש בו
קולףקולף
דַק-דַק-
2
מוסיפים מספיק מים חמים כדי לכסות את האגסים, במידת הצורך.) שוקו כ-10 דקות, מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר בזמן שאתם מכינים את הבלילה.
מרכיבים שתצטרך
חצאי אגסים בסירופחצאי אגסים בסירופ
אורז ארוך במיוחד של קנילה®אורז ארוך במיוחד של קנילה®
1
מחממים תנור ל-350 מעלות צלזיוס. משמנים את החלק התחתון של תבנית עגולה בעומק של 9 על 2 אינץ' ומניחים נייר פרגמנט על התחתית. לאחר מכן מברישים שכבה דקה של שמן קנולה על גבי נייר הפרגמנט. מנפים יחד קמח עוגה ואבקת קקאו מספר פעמים לאוורור. בקערה נפרדת חסינת חום מערבבים את הביצים והסוכר. מקננים את הקערה עם הסוכר והביצים בקערה נוספת גדולה יותר מלאה במים חמים של כ-2 אינץ'.
מרכיבים שתצטרך
26 שוקולדי חלב HERSHEY'S KISSES®26 שוקולדי חלב HERSHEY'S KISSES®
קמח עוגהקמח עוגה
דַק-דַק-
תערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסהתערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסה
אורז ארוך במיוחד של קנילה®אורז ארוך במיוחד של קנילה®
פרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגלפרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגל
ציוד שתשתמש בו
דוגמאות בארכיון "מלאכות יד" באתר האינטרנט של נשים כפריותדוגמאות בארכיון "מלאכות יד" באתר האינטרנט של נשים כפריות
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסהכמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
דַק-דַק-
2
טורפים יחד את הביצים והסוכר, נזהרים מאוד לא להתיז לתוכו מים. הרעיון כאן הוא להעלות את הטמפרטורה של תערובת הביצים והסוכר בין 100 ל-120 מעלות F. השתמשו במדחום לממתקים כדי לבדוק את הטמפרטורה. לאחר שהתערובת התחממה, הוציאו את הקערה מקערת המים והקציפו אותה במקצף חשמלי עד שהיא משולשת בערך בנפח והיא דומה למרקם של קצפת רכה. מנפים את 1/3 מהקמח ואבקת הקקאו לתוך קערת הביצים הטרופות והסוכר, ומקפלים יחד. חוזרים על הפעולה עבור כל 1/3 שנותר מתערובת הקמח, ומקפלים יחד לאחר כל הוספה. לאחר מכן, מקפלים פנימה בעדינות את החמאה המומסת והוניל.
מרכיבים שתצטרך
קליפת תפוז מגוררת נוספת, אופציונליקליפת תפוז מגוררת נוספת, אופציונלי
26 שוקולדי חלב HERSHEY'S KISSES®26 שוקולדי חלב HERSHEY'S KISSES®
שוקולדי חלב של הרשי'ס נשיקותשוקולדי חלב של הרשי'ס נשיקות
הודו מבושל מגורר (או עוף)הודו מבושל מגורר (או עוף)
סוכריות בגודל ביס של סקיטלססוכריות בגודל ביס של סקיטלס
שקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם לייםשקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם ליים
תערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסהתערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסה
אורז ארוך במיוחד של קנילה®אורז ארוך במיוחד של קנילה®
פרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגלפרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגל
ציוד שתשתמש בו
מדחום ממתקיםמדחום ממתקים
1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסהכמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
3
מסננים את פרוסות האגסים ומסדרים אותן בתחתית תבנית העוגה. חופפים אותם בתבנית של עיגולים קונצנטריים.
מרכיבים שתצטרך
חצאי אגסים בסירופחצאי אגסים בסירופ
ציוד שתשתמש בו
כף אחת של שומן טבעיכף אחת של שומן טבעי
4
יוצקים את הבלילה על שכבת האגסים, מפזרים באופן שווה, אך אל תמלאו את התבנית יותר מאשר בטווח של 1/2 אינץ' מהקצה העליון של התבנית. דופקים מחבת על השיש - פעם אחת או פעמיים בלבד - כדי לוודא שהבלילה שוקעת בין האגסים, אבל אל תגזימו או תבטלו את כל העבודה הקשה שלכם באיוורור הבלילה!
מרכיבים שתצטרך
חצאי אגסים בסירופחצאי אגסים בסירופ
ציוד שתשתמש בו
דַק-דַק-
5
אופים בתנור עד שהמשטח קופץ בחזרה כשנוגעים בו וקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי, כ-20 עד 25 דקות.
ציוד שתשתמש בו
מסטיק מנטהמסטיק מנטה
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
6
הניחו לעוגה להתקרר בתבנית 10 דקות כדי לאפשר התייצבות, ולאחר מכן בעזרת כפפות לתנור, לוחצים בחוזקה על צלחת הגשה על הקצוות העליונים של התבנית, והופכים את העוגה על הצלחת. החליפו את כל פרוסות האגסים שנעקרו ממקומן. ניתן להגיש את העוגה חמימה או בטמפרטורת החדר.
מרכיבים שתצטרך
חצאי אגסים בסירופחצאי אגסים בסירופ
ציוד שתשתמש בו
פרוס דק קרנה אסאדה (סטייק בקר)פרוס דק קרנה אסאדה (סטייק בקר)
דַק-דַק-

יין מומלץ: קרם שרי, יציאה, Moscato Dasti

קרם שרי, פורט ומוסקטו ד'אסטי הם אפשרויות נהדרות לעוגה. כלל נפוץ של זיווג יין הוא לוודא שהיין שלך מתוק יותר מהאוכל שלך. קינוחים עדינים הולכים היטב עם מוסקטו ד'אסטי, קינוחים אגוזים עם שמנת שרי וקינוחי קרמל או שוקולד משתלבים היטב עם פורט. יין אחד שאתה יכול לנסות הוא NV Solera Cream Sherry. יש לו 4.5 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה כ-17 דולר.
NV Solera Cream Shery
NV Solera Cream Shery
ל-Solera Cream Shery יש גוון ענבר מבריק ונחושת עמוק. עם ניחוחות חמאה ופקאן, ניחוחות האגוזים המלוחים המתוקים והתבלינים החומים נושאים מבטא קרמלי מורכב. כניסה מתוקה מובילה לחך מעוגל, שופע, בעל גוף בינוני עם סיומת ארוכה ומלאת טעם.