עוגת שקדים פטל
עוגת שקדים פטל יכולה להיות בדיוק הקינוח שאתם מחפשים. מנה אחת מכילה 187 קלוריות, 2 גר' של חלבון, ו 13 גרם שומן. והוא יספק כ 12 מנות. המתכון הזה מכסה %3 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 5 שעות. המתכון הזה מתאים לצמחוניים. גשו לסופר וקנו ממתקים, שקדים לבנים, סוכר מגורען ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מתכונים דומים: עוגת שקדים פטל, עוגת שקדים פטל, ו טארט ריבת פטל עם קראמבל שקדים.
הוראות
דופק יחד קמח, סוכר, ומלח במעבד מזון עד בשילוב.
מוסיפים קוביות חמאה ודופק עד שרוב התערובת דומה לארוחה גסה עם כמה גושי חמאה קטנים (בערך בגודל אפונה).
לטאטא יחד חלמון ומים בקערה קטנה, ואז לטפטף לתוך תערובת קמח ודופק עד הבצק פשוט יוצר כדור. מחלקים את הבצק ל-2 כדורים, אחד קצת יותר גדול מהשני, ואז מתיישרים לדיסקים בעובי 1/2 אינץ'. צ ' יל, כל דיסק עטוף בניילון נצמד, עד המשרד, לפחות 1 שעה.
לשים מתלה תנור בעמדה באמצע ולחמם תנור ל 191°.
מחבת טארט מברשת (כולל צדדים) עם חמאה מומסת.
מרדדים את הדיסק מעט גדול יותר של בצק (שמירה על שאר הדיסק מקורר) בין 2 גיליונות של ניילון לעטוף לתוך עגול 11 אינץ ' דק מאוד.
הסר גיליון עליון של פלסטיק לעטוף ולהפוך את הבצק למחבת טארט, לחיצה בעדינות כדי להתאים.
רול מעל הקצה העליון של מחבת עם סיכה מתגלגלת לקצץ קצה, ולאחר מכן להסיר ניילון לעטוף ולהשליך קישוטים. זין על כל החלק התחתון של פגז (אבל לא צדדים) בקלילות עם מזלג, ואז צמרמורת במקפיא 30 דקות.
שורה פגז מקורר עם רדיד חמאה (צד חמאה למטה) ולמלא עם משקולות עוגה.
אופים עד קצה הוא זהב חיוור מאפה מוגדר מתחת משקולות, 20 עד 25 דקות. בזהירות להסיר משקולות רדיד ואופים פגז עד לתחתית הוא זהב, 7 עד 10 דקות יותר. מגניב לחלוטין במחבת על מדף, כ -30 דקות.
מערבבים יחד פטל, סוכר וקמח בסיר כבד 1-1/2 ליטר, ולאחר מכן מבשלים על חום מתון, ערבוב, עד נוזל מן פירות יער הוא מעובה, על 5 דקות.
שקדים פולסים עם קמח וממתקים סוכר במעבד מזון עד הקרקע דק.
מוסיפים חמאה ושקדים תמצית ודופק עד שהתערובת יוצרת גושים.
קראמבל תערובת שקדים באופן שווה על החלק התחתון של פגז מאפה מקורר. מערבבים מילוי פטל להפיץ באופן שווה על תערובת שקדים.
מרדדים את הדיסק שנותר של בצק בין 2 יריעות של ניילון לעטוף לתוך סיבוב 10 אינץ '(פחות מ 1/8 אינץ ' עבה) ולהעביר גיליון אפייה.
הסר גיליון העליון של פלסטיק לעטוף לחתוך בצק עם גלגל מאפה או סכין חדה לתוך 12 (1/2 אינץ ' רחב) רצועות, ולאחר מכן להקפיא רצועות על תבנית אפייה 5 דקות.
שכב 6 רצועות על פני מילוי פטל (1 אינץ ' בנפרד), להשליך לעטוף פלסטיק לחיצה על הקצוות על קצה הקרום. מסדרים 6 רצועות יותר באלכסון על פני רצועות ראשונות (1 אינץ ' זה מזה) כדי ליצור סריג עם חללים בצורת יהלום. לתקן כל חתיכות שבורות של בצק על ידי לחיצה עליהם בזהירות יחד. לקצץ את הקצוות של כל הרצועות סומק עם קצה העליון של פאן.
אופים טארט עד קרום הסריג הוא זהוב, 25 עד 30 דקות. מגניב במחבת על מתלה 10 דקות, ולאחר מכן להסיר את הצד של מחבת טארט מגניב לחלוטין, על 3 שעות.
* בצק, שנוצר לתוך דיסקים אבל לא התגלגל החוצה, יכול להיות מקורר עד 1 יום.* סתימות פטל ושקד יכול להתבצע 1 יום קדימה, מקורר בנפרד, מכוסה. להביא מילוי פטל לטמפרטורת החדר לפני השימוש.