צדפות ברוטב שמנת שום צלוי
. מהכנה לצלחת, המתכון הזה לוקח מסביב 1 שעה. מתכונים דומים: שרימפס וצדפות ברוטב שמנת שום, שום קלוי ורוטב שמנת Gorgonzola, ו Rigatoni עוף וגבינה עם רוטב שמנת שום קלוי.
הוראות
מחממים תנור ל 400 מעלות F (200 מעלות C).
כפית 3 כפות שמן זית על הצדדים החתוכים של ראש השום; לעטוף בחוזקה בנייר אלומיניום.
צלי בתנור שחומם מראש עד השום רך, כ -30 דקות; להפריש עד מגניב מספיק כדי להתמודד.
לסחוט את שיני השום הקלוי לסיר; יוצקים את ציר העוף לסיר ולהשתמש במזלג כדי לרסק את השום לתוך המניה. מבשלים את המניה על חום גבוה עד הנוזל מצטמצם נפח בחצי, על 10 דקות. מערבבים את הקרם לתוך המניה ולהסיר מהחום; להפריש.
ממיסים את החמאה עם 1 כף שמן זית במחבת גדולה על חום בינוני גבוה. מתבלים בצדפות עם מלח ופלפל; צורבים בתערובת החמאה והשמן החמה עד אטום, כ -3 דקות לכל צד.
מערבבים את מיץ לימון לתוך רוטב שמנת; כפית מיד על 2 צלחות. סדר את הצדפות על הצלחות.
מקשטים עם הפטרוזיליה לשרת.
יין מומלץ: שרדונה, Chenin Blanc, פינו נואר
שרדונה, שנין בלאן ופינוט נואר הם בחירה מצוינת לצדפות. שרדונה ושנין בלאן הם גפרורים גדולים לצדפות בגריל או צרוב. אם הצדפות שלכם מותאמות עם בייקון או בשר נרפא אחר, נסו פינו נואר מקורר קלות. שרדונה פולי ג ' ונסון Carneros עם 4.6 מתוך דירוג 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 23 דולר לבקבוק.
פולי ג ' ונסון קרנרוס שרדונה
ניחוחות מרוכזים ומורכבים ב-2016 שרדונה קרנרוס שלנו. הערות של אפרסק בגריל, אגס, קרואסון בחמאה, ווניל להגדיר את הבמה לשרדונה עשיר, בעל גוף מלא. ניחוחות להרחיב על החיך עם טעמים מעוררי תיאבון של אגס, פריך תפוחים, יערה, קוקוס קלוי, וופל וניל. האיזון והמבנה של יין זה יחד עם חומציותו הבהירה הופכים אותו ליין ראוי לגילו להנאה במשך מספר שנים. תיהנו מהיופי הזה עם עוף צלוי עסיסי וריזוטו פטריות בר.