צדפות קבב עם סלק ופרושוטו
מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? איש המערות הזה, ללא גלוטן, חלב חינם, ויש בו בסה"כ : 135 קלוריות, 3 גר' של חלבון, ו 9g של שומן למנה. והוא יספק כ 8 מנות. המתכון הזה מכסה %6 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו סלק, מלח כשר, פרושוטו ועוד מספר מצרכים לעשות היום. הכנת המנה לוקחת כ 30 דקות. נסו צדפות קבב, צדפה קבב עבור 2, ו קבב שרימפס וצדפות (מתכונים דומים).
הוראות
ממלאים סיר גדול במים קרים.
מוסיפים סלק; מביאים לרתיחה. להפחית את החום לרתיחה; לבשל עד סלק הם מזלג במכרז, אבל לא רגשני על 12 דקות.
תן מגניב מעט; לשפשף עורות עם מגבת נייר. תניח בצד.לשטוף צדפות; לטפוח יבש. גלישת צדפות בפרוסה של פרושוטו, תוחבת עלה מנטה או שניים בין הצדפה למטבעה. חוט 3 או 4 צדפות, לסירוגין עם סלק, על כל אחד 8 שיפודים. לסחוט מיץ של 1 לימון על כל הצדדים של שיפודים.
מברשת בעדינות עם קצת שמן זית, מתבלים עם מלח ופלפל.סדר שיפודים, את החום הישיר, על גריל בינוני חם. גריל, שיפודים מסתובבים צחצוח עם יותר שמן לפי הצורך כדי למנוע דבק, עד בקושי מבושל דרך, כ 5 דקות. הצדפות יסיימו את הבישול בעודן נחות. הסלק צריך להיות רך מעט חרוך.
הסר מהגריל ולסחוט עם מיץ של הלימון שנותר.