תירס קרמל חג
אם יש לכם סודה לשתיה, סוכר חום, תמצית vanillan, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. מתכונים דומים: חג תירס קרמל רך, החלפת חגים | עוגות קרמל שוקולד, ו קפה קרמל מתובל לחופשה קלה.
הוראות
מחממים התנור ל 250 מעלות F.
שים את 8 כוסות הפופקורן במחבת צלייה עם חמאה.ממיסים את מקל החמאה בסיר על אש נמוכה. מערבבים את הסוכר, מלח, סירופ תירס ו molasse. מביאים לרתיחה, ערבוב כל הזמן. הכנס מדחום ממתקים למחבת (אני משתמש מדחום מטגן עמוק שיכול להיות נח על בסיס המתכת שלה) ומרתיחים תערובת לאט על חום נמוך, מבלי לערבב, עד שהטמפרטורה מגיעה לשלב הסדק הרך, על 285 מעלות. קריסטינה ציינה שזה יכול לקחת עד 45 דקות, אבל עם קבוצה קטנה יותר מצאתי שזה לקח הרבה פחות זמן.כאשר המדחום פוגע 285, מיד להסיר מן החום ומערבבים את הסודה וניל. מערבבים את התערובת, ואז מיד לשפוך באופן שווה על התירס צץ במחבת. מערבבים במהירות כדי לכסות את כל הפופקורן ומתפשטים באופן שווה על מחבת.
אופים במשך 15 דקות ומערבבים היטב.
אופים במשך 30 דקות, ערבוב באמצע.
הסר מחבת מהתנור ומערבבים אגוזים, ציפוי היטב. חזור לתנור ואפה במשך 30 דקות יותר, ערבוב כל 10 דקות. הפוך תירס קרמל החוצה על נייר רדיד או דפי אפייה מרופדים בקלף בשכבה אחת. מגניב לחלוטין, ואז להתפרק לחתיכות בגודל הרצוי. שמור מאוחסן בשקיות אטומות או פחים.