קושימומחה
מוכן ב1 ש, 16 דק.
מנות4
ציון בריאות38
מגזין

תמנון חרוך עם אפרסק, ארוגולה ובלסמי זקן

תמנון חרוך עם אפרסק, ארוגולה ובלסמי זקן
לך לחנות ותביא פרושוטו, לימון, גזר ועוד מספר מצרכים לעשות היום. כדי להשתמש במים אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,אבטיח-אפרסק ברדweather Condition כקינוח. זה עובד היטב כמנה עיקרית. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 1 שעה ו 16 דקות. מתכונים דומים: מתכון סלט תמנון חרוך, סלט תמנון חרוך עם רוטב מנדרינה, ו סלט אבו אפרסק בלסמי-ארוגולה.

הוראות

1
מערבבים את הבצל, סלרי, גזר, פרושוטו, פטרוזיליה, שום ופלפל קאיין בסיר עם כ 8 כוסות מים. מתבלים את המים במלח ומרתיחים במשך 5 דקות כדי לאפשר את הטעמים להחדיר.
מרכיבים שתצטרך
1 ג'לפנו טרי שלם1 ג'לפנו טרי שלם
פרושוטופרושוטו
מרק עוף או מרק ירקות (או יותר לפי הצורך)מרק עוף או מרק ירקות (או יותר לפי הצורך)
1/2 עד 1 אננס (תלוי בגודל), קלוף וחתוך לחתיכות של 1/2 אינץ', לשטוף ולשמור עלים יפים, לקישוט1/2 עד 1 אננס (תלוי בגודל), קלוף וחתוך לחתיכות של 1/2 אינץ', לשטוף ולשמור עלים יפים, לקישוט
צרור סלרי, פרוס (בערךצרור סלרי, פרוס (בערך
צרור תרד טרי (בערךצרור תרד טרי (בערך
20 פרוסות זוקיני דקות20 פרוסות זוקיני דקות
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחבפסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
(צינור גדול)(צינור גדול)
ציוד שתשתמש בו
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף
2
הוסף את התמנון ולהפחית את החום בינוני נמוך. מבשלים בעדינות במשך כ 1 שעה או עד התמנון הוא רך כאשר נקב בעדינות עם סכין. לקרר את התמנון בנוזל הקלייה בטמפרטורת החדר עד מגניב מספיק כדי להתמודד.
מרכיבים שתצטרך
תמנוןתמנון
ציוד שתשתמש בו
2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך
3
הסר את התמנון מן הנוזל צלימת לנקז היטב.
מרכיבים שתצטרך
תמנוןתמנון
4
מחממים מחבת ברזל יצוק או מחבת שטוחה על חום גבוה עד שהוא חם מאוד. מתבלים את התמנון בשמן זית, מלח ופלפל. גריל התמנון עד שהוא קרמל מצופה מכל הצדדים, על 3 עד 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס עגבניות מיובשות מצנצנת1 כוס עגבניות מיובשות מצנצנת
1 צרור תרד טרי (בערך 3 כוסות)1 צרור תרד טרי (בערך 3 כוסות)
תמנוןתמנון
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
ערמוני מים, משולביםערמוני מים, משולבים
5
להעביר את התמנון החרוך ללוח חיתוך ולחתוך כל זרוע על הטיה לתוך 4 פרוסות.
מרכיבים שתצטרך
תמנוןתמנון
ציוד שתשתמש בו
קרש חיתוךקרש חיתוך
6
מניחים את פרוסות התמנון במרכז של 4 צלחות ומקשטים עם ארוגולה ו 3 עד 4 פרוסות של אפרסק.
מרכיבים שתצטרך
חזה עוף רוטיסריחזה עוף רוטיסרי
תמנוןתמנון
אפרסקים לבנים בשלים, קלופים, מגולענים וקצוציםאפרסקים לבנים בשלים, קלופים, מגולענים וקצוצים
7
טפטוף 1 כף חומץ בלסמי זקן מעל ומסביב לתמנון, ולסיים כל מנה עם לסחוט מיץ לימון.
מרכיבים שתצטרך
חומץ בלסמי מיושןחומץ בלסמי מיושן
1 שאלוט, מגורר או טחון1 שאלוט, מגורר או טחון
תמנוןתמנון
8
מגישים באופן מיידי.
9
Reprinted with permission from Avec Ripert: A Culinary Journey with Eric Ripert by Eric Ripert with Angie Mosier and Soa Davies, (C) 2010 John Wiley & Sons, Inc.